Baix Llobregat

Josep Perpinyà i Palau

Josep Perpinyà i Palau

Josep Perpinyà i Palau

  • Alcalde Ajuntament Sant Just Desvern Ampliar
  • President Consell Comarcal Baix Llobregat
Ampliar

Josep Perpinyà té 54 anys. És llicenciat en Història Moderna a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i diplomat en Història de l’Art. Ha cursat diferents màsters a ESADE, com el de Funció Gerencial a les Administracions Públiques i el de Lideratge dels Serveis Públics, així com un màster en Gestió Empresarial a l’UPC.

Té els primers contactes amb l’administració treballant en la Corporació Metropolitana de Barcelona, en els departaments de relacions internacionals, contractació i entitat de l’aigua, posteriorment entra a l’Ajuntament de Sant Just Desvern, assumint diferents funcions i càrrecs tècnics. Entre els anys 1999 i 2004 és regidor i 1r tinent d’Alcalde assumint diferents competències i l’any 2004, assumeix l’alcaldia.

L’any 2007 es presenta per primera vegada com a cap de llista del PSC i obté els millors resultats mai aconseguits pel PSC a Sant Just Desvern en unes eleccions municipals.

Posteriorment, a les eleccions del 2011 torna i a les darreres del 2015 torna a renovar la confiança de la ciutadania i en aquests moments és l’alcalde de Sant Just Desvern amb el suport de ERC i Movem Sant Just.

Actualment és el President del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Va ser des del 2004 fins al 2016, vicepresident executiu del Consorci del Parc de Collserola, i President de FEDENATUR (Federació Europea de Parcs Periurbans) de 2004 al 2013.

Dins del Partit dels Socialistes de Catalunya de Sant Just Desvern, ocupa la Secretaria d’Organització durant 12 anys i és responsable de campanya en diferents ocasions, especialment coincidint amb les convocatòries de les eleccions municipals.  

Coneix de prop el món associatiu de Sant Just Desvern. És soci de la Casa Regional d'Extremadura, de la Secció Excursionista de l’Ateneu Santjustenc –SEAS-, de l'ONG Sant Just Solidari i de l'AV Sant Just, i la seva afició és, entre d’altres, l’excursionisme.

Sant Just Desvern, gener de 2017