Baix Llobregat

"Tenim el deure com a societat de donar la oportunitat de créixer en igualtat"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Més de 70 dones participen a la segona edició del sopar de dones del PSC del Baix Llobregat

La secretaria de polítiques d’Igualtat i LGBTI del PSC del Baix Llobregat ha establert l’objectiu de realitzar diferents trobades a l’any en format de sopar i xerrada, per fomentar els espais de dones per a dones, on poder debatre i treballar perspectives feministes.

La segona d’aquestes trobades, i primera d’aquest any, ha tingut lloc a Vallirana, en els actes relatius al dia internacional de les dones, el 8 de març i ha comptat amb més de 70 dones de tots els municipis de la comarca.

L’alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, va donar la benvinguda a les assistents remarcant la tasca que el PSC està fent pel municipi, i per governar des del “socialisme i el feminisme, doncs les dones hem d’estar presents a totes les esferes on es decideixen les coses”.

La secretària de polítiques d’Igualtat i LGTBI del PSC Baix Llobregat, Sònia Guerra, va destacar que ens trobem en un moment en que tant dones com homes hem de dir "Ja n'hi ha prou. A que les dones treballem de manera gratuïta cada any de la nostra vida des de mitjans d'octubre fins a final d'any. A ser les màximes responsables del treball reproductiu i domèstic. Al més del 60% de renúncies a la nostra carrera quan decidim ser mares. A la bretxa salarial del 23% i al sostre de cristall. I  a la violència vers les dones, física, psíquica, institucional i política. Ja n'hi ha prou”.

La xerrada va comptar amb la participació de la sociòloga Cristina Sánchez Miret, que va posar en valor aquests tipus de reunions doncs “aprenem en societat i només parlant en aquests espais podem aprendre les unes de les altres, perquè sabem escoltar”.  Sánchez Miret va destacar que ens trobem en una “involució en l’àmbit de la igualtat” doncs comencem a veure conductes que creiem superades en els i les joves.

Per aquest motiu, Sánchez Miret va insistir en la importància de veure a les dones “com el factor de canvi perquè som qui eduquem i qui criem”.  Dir a les joves que “tenen tot el dret a ser iguals, però que encara no estan sent tractades per igual”.  I per últim, va recordar que tots i totes “Tenim el deure com a societat de donar la oportunitat de créixer en igualtat”, a través de l’escola i de l’educació a les famílies.

Per últim va tancar la trobada Raquel Sánchez, Secretària de Polítiques de les Dones del PSC,  que va animar a continuar buscant espais i experiències com aquestes per seguir lluitant per una societat realment igualitària.

 

 

 

Fitxers adjunts: