Baix Llobregat

Alcaldes i alcaldesses del Baix Llobregat promouen la vaga del 8 de març

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els i les socialistes reforcen les reivindicacions de treballar per aconseguir una societat igualitària.

La reunió periòdica d’alcaldes i d’alcaldesses socialistes de la comarca, que ha tingut lloc avui a la Federació del PSC del Baix Llobregat, ha tractat diversos temes com són la preocupació pel desgovern actual de Catalunya, l’habitatge, les polítiques socials, l’estat de l’educació i de la sanitat a la comarca i la sostenibilitat. A més, han establert línies d’actuació conjuntes que es portaran a terme als diferents municipis on els i les socialistes governen.

D’altra banda, s’ha parat especial atenció a la vaga de 2 hores prevista pel proper 8 de març, Dia Internacional dels drets de les dones i promoguda per entitats feministes, i els sindicats majoritaris.

Els i les alcaldesses han recordat que “es tracta d’una vaga a nivel internacional que promou accions per prioritzar i promoure la lluita per una societat igualitària”.

En paraules del Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat i alcalde de Sant Joan Despí , Antoni Poveda: “no podrem dir que som una societat moderna i avançada mentre encara haguem de lluitar per la igualtat de drets i oportunitats entre homes i dones”. Poveda ha insistit en que “des de totes les institucions hem de treballar per fer polítiques contra la violència masclista i la discriminació laboral, és a dir, que l’accés, la promoció professional i el salari no tinguin cap distinció per ser home o dona”

En aquest sentit els i les alcaldesses donen ple suport a la vaga laboral, de cura, de consum i estudiantil del proper 8 de març, així com animen a participar a la manifestació que tindrà lloc el mateix dijous 8 a la tarda, a Barcelona.