Baix Llobregat

Alcaldes i alcaldesses del PSC s'ofereixen per acollir refugiats de l'Aquarius

  • Actualitzat:
  • Creat:

Alcaldes i alcaldesses socialistes mostren la seva voluntat "de ser partícips i aliats a la nova política de refugiats que s'ha obert a Espanya amb el Govern de Pedro Sánchez"

Alcaldes i Alcaldesses socialistes han volgut transmetre aquest matí "la voluntat de ser partícips i aliats a la nova política de refugiats que s'ha obert a Espanya amb el Govern de Pedro Sánchez" 

El Secretari de política municipal del PSC i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha explicat que ja s'han posat a disposició més de 200 places per acollir refugiats a la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i ha demanat al Govern "que lideri aquesta nova política i posi més facilitats, perquè les ciutats que volem acollir ho puguem fer amb totes les facilitats i garanties".

Per l'alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín, "és necessari reivindicar l'Europa Solidària". Marín creu que les ciutats "estan preparades per acollir als refugiats" i ha denunciat que els i les socialistes porten "gairebé tres anys parlant del tema" i que "no ha estat fins el canvi de Govern a Espanya que s'ha impulsat una política que calia impulsar".

El President del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha recordat la "dramàtica situació de desigualtat i pobresa dels refugiats". Segons Ros "la darrera crisi ens ha portat situacions de fractura social i desigualtat que hem d'afrontar. Per això els municipis socialistes fem costat a la política del Govern de tirar endavant processos d'acollida".

A la trobada han assistit Maria Miranda, Pilar Díaz, Raquel Sánchez, Núria Marín i Lluisa Moret, alcaldesses de Castelldefels, Esplugues, Gavà, L'Hospitalet i Sant Boi de Llobregat, la primera tinenta d'alcalde de Sant Joan Despí, Belén García, l'Alcalde de Lleida, Àngel Ros, el president del grup socialista a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni i el regidor de solidaritat i cooperació internacional de l'Ajuntament de Terrassa, Adrián Sánchez.

Paraules clau: