Baix Llobregat

Compromís amb la justícia social

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article de la Secretària d'Innovació i Transparència, Olga Reyes.

Afrontem la quarta setmana en estat d’alarma.

Hem pogut veure amb certa curiositat com la pausa forçada de l’activitat als nostres carrers ha permès recuperar un silenci que no recordàvem i un tímid retorn de la natura a espais que havia abandonat.

Els carrers han recuperat la calma mentre una enorme maquinaria silenciosa es posava en funcionament per afrontar dos grans reptes: frenar el virus i evitar que cap ciutadà o ciutadana es quedi desprotegit durant aquesta crisi sanitària.

Els i les socialistes hem d’estar orgullosos dels nostres ajuntaments, que en primera línia, ha desplegat tots els seus recursos per donar suport als serveis sanitaris. Han treballat contra rellotge per reformular els seus serveis i adaptar-los a les circumstancies. Han afinat l’olfacte per detectar les necessitats socials per garantir una resposta especialitzada, perquè ningú quedi enrere durant aquesta crisi que fa més vulnerables a aquells i aquelles que ja ho eren.

Un treball titànic que evidencia el nostre ferm compromís amb la justícia social.

Aquesta és una crisi que no acabarà un cop guanyem la batalla al virus, que requerirà que l’esforç  que estem fent ara sigui encara més intens en el futur.  Perquè si garantir que les noves escletxes que s’obren no siguin molt profundes és difícil, recuperar la normalitat un cop tornem al carrer serà un enorme repte social.

Guanyarem la batalla i també superarem els reptes. Ho farem com ho hem fet sempre, apostant per les polítiques socials, amb proximitat,  posant el valor més que mai els serveis públics i els /les professionals que els desenvolupen. Amb orgull socialista. Orgull  per una ciutadania que sap estar a l’altura, orgull dels treballadors/es que afronten amb valentia el dia a dia, orgull de la immensa solidaritat demostrada.