Baix Llobregat

El Baix Llobregat és i serà motor del futur de Catalunya

  • Lourdes Borrell, sec. Economia
  • Actualitzat:
  • Creat:

Article de Lourdes Borelll, Secretària d'Economia del PSC Baix Llobregat. #yomequedoencasa

En aquesta tercera setmana de confinament, vull transmetre el meu condol a totes les persones que han perdut aquests dies a familiars i amics. També vull agrair a les treballadores i treballadors que cuidant de la nostra salut, personal sanitari, farmàcies, alimentació, transport, comerç, neteja, cura dels més grans, Creu Roja , Carites, UME i Cossos de Seguretat mentre dura la pandèmia posant en risc la seva salut i la de les seves famílies.

Agrair als sindicats, les patronals, els agents econòmics i socials, que estan atenent a tothom que ho necessita, autònoms, treballadores i treballadors, comerç, serveis, petites i grans empreses. La solidaritat i cooperació de les empreses, transformant la seva producció com SEAT fent respiradors, o les impressores disponibles 3D del Baix fent pantalles protectores o empreses tèxtils i petits tallers fent bates i mascaretes amb la col·laboració de dones i homes com voluntariat són un gran exemple de resilència. La transformació en l'avanç de la digitalització d'aquests anys ens ha permès en aquest moment de confinament que puguem seguir treballant des de casa amb el teletreball, la continuació de l'educació i formació dels infants, dels joves i dels universitaris i seguir amb la formació d'adults . També ens permet estar amb contacte amb les famílies tan important en aquests moments i amb les administracions locals i supralocals per la recerca d'informació i d'ajudes.

No sortirem igual de com vam entrar al Covid-19, el confinament ens ha fet a tots valorar la necessitat de no ser tant dependents de la producció industrial de fora del nostre país, el Baix es posicionarà com comarca estratègica a Catalunya per fer créixer la producció i la reindustrialització.

La cooperació, la solidaritat i l'esperança han fet sorgir una estratègia col·lectiva, la de lluitar pel bé més preat, la salut i ens ajudaran a reactivar el treball i l'economia. Però cal que ens preparem per a un nou model productiu acompanyant a la transformació de les empreses, les indústries així com el comerç i serveis a la transició ecològica , sostenible i digital del 4.0 . S'era necessari un pla de xoc econòmic amb un fons de contingència per la recuperació de les persones més afectades i un pla per fer créixer la producció a la comarca, la reindustrialització i la reconstrucció de l'ocupació de qualitat eliminant la bretxa salarial amb les dones. L'economia Social és i serà una oportunitat per enfortir models empresarials, com eina de reducció dels desequilibris entre el capital i el treball de qualitat. El desafiament ambiental i l'impacte social com fonament per construir un teixit productiu que ens dugui de forma inherent la justícia social.

Tenim una comarca situada en un dels llocs més estratègics de Catalunya, zona de comunicacions, àrees terrestres i marítimes, on es concentra la gran majoria de polígons industrials, amb grans empreses tractores d'automoció, metal·lúrgiques sanitàries, laboratoris, químiques, aeronàutiques, empreses agroalimentàries dins i fora del parc agrari, empreses logístiques i de serveis distribuïdes per tota la comarca, on haurem de reforçar aquest bon posicionament geogràfic de connexió amb Europa i al món. El talent, la innovació i l'experiència han estat i seran el nostre motor en el futur del Baix i de Catalunya.

x#JoEmQuedoACasa