Baix Llobregat

El grup socialista al Parlament presenta varies propostes de resolució al Parlament per solucionar les mancances en sanitat al Baix

  • Actualitzat:
  • Creat:

Les diputades Eva Granados i Assumpta Escarp reclamen en nom dels municipis afectats millores urgents i molt necessàries pels seus ciutadans i ciutadanes.

Les diputades Granados i Escarp en nom del Grup Socialista al Parlament han presentant aquests dies una sèrie de propostes de resolució per millorar la qualitat de l’atenció sanitària al Baix Llobregat.

La sanitat catalana és la que més ha patit de tota Espanya. En el  2017 – darrer pressupost- la despesa sanitària ha estat un 27,5% inferior al del 2009. Ja fa anys que hi ha creixement econòmic i la Generalitat continua amb uns dèficits insuportables per la ciutadania” ha explicat Granados. Per aquest motiu des de l’Oficina Parlamentària del Baix Llobregat s’ha portat a terme diferents reunions per establir les problemàtiques a resoldre a la comarca. “Avui presentem una primera sèrie de demandes que afecten a diferents municipis com Esplugues, Sant Vicenç dels Horts, Sant Feliu i Sant Just i que pretenen resoldre les mancances en sanitat i dependència d’aquests municipis” ha explicat.

Un tercer CAP per a cobrir la població a Esplugues

A Esplugues, que compta amb dos CAPs per a 45.890 habitants, l’Ajuntament va cedir terrenys a la Generalitat al 2010 per portar a terme un tercer centre d’atenció primària.  A dia d’avui es continua reivindicant  la construcció d’una nova àrea bàsica de salut a  Can Clota. Per això el Grup Socialista ha instat a la Generalitat a garantir en els propers pressupostos la posada en marxa d’aquest centre. També s’ha demanat incloure la construcció de la Residència a Esplugues per a Persones amb pluridiscapacitats, situada a Ca N’Oliveres, acordada des del 2010.

 

Ampliació de la cobertura sanitària per a Sant Just Desvern

A Sant Just Desvern, amb 17.500 habitants es compta només amb un CAP, inaugurat al 1990 i que té una cobertura de 12 mil pacients aproximadament. El Cap es troba saturat fa anys, és per això que al 2011 es va demanar la seva ampliació. L’ajuntament va avançar 3 milions d’euros, però no s’ha pogut encara tirar endavant el projecte malgrat les facilitats del consistori. Per això, el Grup ha demanat que abans de sis meses es destinin els recursos necessaris per les obres d’ampliació del centre.

 

Retornar el servei d’urgències i les especialitats a Sant Vicenç dels Horts

El CUAP El Serral de Sant Vicenç dels Horts es va tancar al juliol de 2011. Set anys després de pèrdua de personal sanitari, deteriorament de condicions laborals dels metges i metgesses que han hagut d’assumir el treball i d’una greu davallada de la qualitat en l’atenció a la ciutadania, ens trobem amb llistes d’espera més llargues i persones que han de ser derivades a l’Hospital de Sant Boi. Fa més de quatre anys que no es cobreixen les vacants en els serveis de dermatologia, traumatologia i endocrinologia. Per això, el Grup Socialista ha demanat que es recuperin en un termini de 6 mesos aquestes especialitats i que es restableixi el servei d’urgències de 24 hores.

 

Urgències i guàrdia nocturna de farmàcia a Sant Feliu

Cas similar és el de Sant Feliu de Llobregat, a l’octubre de 2011 es va notificar el tancament  definitiu del servi d’urgències del CAP El Pla. Des de aleshores els i les ciutadanes de Sant Feliu han de desplaçar-se a l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. El grup ha instat al Parlament a restablir, abans de finalitzar l’any 2018 el servei d’urgències de l`Àrea Bàsica de Salut el Pla, 24 hores. Així com obrir negociacions per obrir de manera simultània el servei de farmàcia de guàrdia nocturna, que també al 2011 es va tancar obligant als i les ciutadanes a desplaçar-se a Esplugues o Sant Joan Despí.