Baix Llobregat

El PSC del Baix Llobregat al costat dels treballadors i treballadores de COMDATA

  • Actualitzat:
  • Creat:

La diputada Sonia Guerra s’ha reunit amb el comitè d’Empresa a Madrid i l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz i l’alcaldessa d’Esplugues Pilar Díaz treballen per presentar mocions de suport als i les treballadores als plens municipals.

Els i les treballadores de la multinacional COMDATA, antiga Digitex, es troben actualment en plenes mobilitzacions contra l’ERE que vol acomiadar a 169 persones, 120 de la seu a Viladecans i 49 a Esplugues. En l’àmbit estatal afecta un total de 450 treballadors i treballadores.

Aquest matí, membres del comitè d’Empresa s’han reunit amb diputats i diputades del Grup Socialista al Congrés. Reunió en la qual ha participat la diputada pel Baix Llobregat, Sonia Guerra que ha insistit en la importància de donar suport a aquest sector i ha explicat que iniciarà accions conjuntes entre Congrés i els municipis de Viladecans i Esplugues. A més,  ha insistit en la importància “que els agents econòmics siguin també responsables amb l’actual situació del país. No té sentit que s’acomiadin treballadors i treballadores en sectors que no s’han vist afectats per la crisi econòmica provocada per la pandèmia. Tots i totes hem de ser corresponsables. Un terç dels acomiadaments afecten la nostra comarca, especialment, a dones de Viladecans i Esplugues”, ha dit.

El comitè d’Empresa ha assegurat que es tracta d’una “reivindicació arbitrària de l’empresa que culpa de la seva mala gestió als i les treballadores” i demanen reestructurar les càrregues de treball i trobar una solució per evitar els acomiadaments.


En aquest sentit l’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz ha recordat que “no podem permetre que aquesta crisi continuï incidint en les persones més desfavorides, treballadors i treballadores que ja de per si no compten amb les millors condicions de sou, horaris, etc. Sobre tot en les dones, que són majoritàries en aquest tipus de sector”.

Una opinió que comparteix l’alcalde de Viladecans, Carlos Ruiz que ha declarat que “en moments com aquests hem de sumar esforços per oferir respostes tant a les empreses com als i les treballadores. Tampoc podem permetre aprofitar la crisi per eliminar llocs de treball, si una cosa hem repetit els i les socialistes és que treballem per no deixar ningú enrere. Aquest és el nostre objectiu”.

Tant Viladecans com Esplugues donaran suport als i les treballadores a través de mocions als plens municipals a més del suport des del Grup Parlamentari Socialista i el Grup socialista al Congrés.