Baix Llobregat

El PSC del Baix demana a Rajoy que faci una proposta a Catalunya que no passi per aplicar l’article 155 i a Puigdemont que s'oblidi de la DUI

  • Actualitzat:
  • Creat:

La Federació del PSC del Baix Llobregat considera urgent que el Govern de Rajoy faci una proposta a Catalunya basada en el diàleg, que permeti donar una sortida a la profunda crisi institucional i econòmica que pateix el país.

Davant la situació que estem vivint a Catalunya, la Federació del PSC del Baix Llobregat considera que és urgent que el Govern de Mariano Rajoy faci una proposta a Catalunya basada en el diàleg, que permeti donar una sortida a la profunda crisi institucional i econòmica que pateix el país.

L’actual situació està generant una crisi que afecta el treball i que preocupa, i molt, a la ciutadania. El primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, considera que “no és hora de pensar en barbaritats com l’aplicació de l’article 155 de la Constitució ni en una DUI. Rajoy no pot mantenir-se només en el posicionament d’exigir al Govern de Catalunya que es compleixi la llei. Per això ja hi ha els tribunals. El seu deure és fer propostes constructives, que ajudin a què Catalunya surti del conflicte. El seu deure és fer costat a la ciutadania”.

Poveda afegeix que “ per altra banda, les paraules del president Carles Puigdemont d’apuntar la possibilitat de proclamar una DUI ha provocat incertesa i, jo diria, por, entre la ciutadania i els sectors econòmics”. Poveda manifesta que “és trist i preocupant veure que, en un moment delicat com l’actual, Rajoy no posa sobre la taula una proposta que permeti obrir un espai de diàleg entre Catalunya i el conjunt d’Espanya”

A més, Poveda ha assegurat que “estem convençuts i convençudes que els catalans i catalanes esperen aquesta mà estesa cap al govern de Catalunya que ens ajudi a tots plegats a sortir del carreró sense sortida on ens trobem i superar la incertesa política, social i econòmica”.

Els i les socialistes del Baix consideren que la gran majoria de la societat catalana espera que els governs de Puigdemont i Rajoy estiguin a l’alçada i que el Govern Estatal faci una proposta oberta i sincera per seure i començar a parlar.  Tal i com ha dit Poveda: "Rajoy i Puigdemont han d’escoltar la veu del poble català que demana diàleg i que vol viure en pau i recuperar la bona convivència i tranquil·litat”.