Baix Llobregat

El PSC del Baix Llobregat reivindica la reforma laboral del govern de Pedro Sánchez

  • Actualitzat:
  • Creat:

Antoni Poveda, primer secretari de la federació, afirma que la reforma laboral “demostra que el govern de Pedro Sánchez compleix els seus compromisos polítics” i recorda que “és incompatible considerar-se progressista i d’esquerres i votar-hi en contra”

El PSC del Baix Llobregat ha reivindicat avui la reforma laboral aprovada recentment pel govern de Pedro Sánchez perquè “permet als treballadors i treballadores recuperar drets que la reforma laboral del PP els hi havia tret”. Així ho ha assegurat el primer secretari del PSC del Baix Llobregat i senador, Antoni Poveda, en una roda de premsa en la qual també hi han participat Eva Granados, portaveu socialista al Senat; José Zaragoza, portaveu adjunt del grup socialista al Congrés; i Sònia Guerra, portaveu de Drets Socials del PSOE al Congrés.

 

Tots ells i elles han recordat que la reforma laboral de l’executiu de Pedro Sánchez permetrà “reduir la precarietat, la temporalitat i l’atur; recuperar la negociació col·lectiva i la ultraactivitat indefinida; impulsar la contractació indefinida, la formació laboral i mecanismes de flexibilitat interna que substitueixin l’acomiadament”. A més, han reivindicat que la reforma laboral suposarà "un bàlsam per milers de treballdors i treballadores del Baix Llobregat, una comarca lluitadora i treballadora a la que ningú li ha regalat res".

 

Antoni Poveda ha afirmat que la reforma laboral “demostra que el govern de Pedro Sánchez compleix els seus compromisos polítics” i ha recordat que “és incompatible considerar-se progressista i d’esquerres i votar-hi en contra”. “Totes aquelles forces polítiques que s’hi oposin hauran d’explicar molt bé quins interessos defensen, perquè està clar que no defensen ni els interessos dels treballadors ni dels empresaris”, ha insistit.

 

El senador també ha assegurat que “el govern socialista està demostrant que d’una crisi sanitària, econòmica i social sense precedents com l’actual se’n pot sortir amb un Estat del Benestar més fort i amb més drets i llibertats”.

 

Eva Granados, per la seva part, ha recordat que la reforma laboral neix després d’un acord “històric” entre la patronal i sindicats i que permetrà “crear ocupació de qualitat, dignificar el treball i créixer econòmicament”. La portaveu socialista al Senat ha reclamat al PP que “actuï, per primera vegada aquesta legislatura, amb sentit d’estat”. “Pablo Casado té una oportunitat d’or per demostrar que vol actuar com el líder d’un partit responsable i no seguir escorat a Vox”, ha dit.

 

José Zaragoza ha remarcat que “actualment a Espanya hi ha més de vint milions de persones amb feina i més dones que mai afiliades a la Seguretat Social”. Per aquest motiu, ha assenyalat que “no és cap casualitat que sigui així, perquè al darrere hi ha hagut una política econòmica de govern que ha protegit, des de l’inici de la pandèmia, a centenars de milers d’empreses i a milions de treballadors, assalariats i autònoms”. “En un any i mig hem recuperat els nivells d’afiliació a la Seguretat Social previs a la pandèmia, mentre que durant la crisi financera governada pel PP es va tardar més d’una dècada", ha volgut recordar.

 

Finalment, Sònia Guerra ha emfatitzat que “el projecte dels i les socialistes per Espanya és que aquesta creixi, per això estem molt contents de l’acord assolit”. En aquest sentit, Guerra ha afirmat que és “un èxit del govern de Pedro Sánchez i dels agents socials que permetrà modernitzar el nostre mercat laboral i recuperar drets”. A més, ha dit que els fets demostren que “els i les socialistes governem amb el diàleg i el consens perquè hem aprovat dos pressupostos i 47 lleis".