Baix Llobregat

El PSC del Baix Llobregat vol que la Generalitat posi fi als barracons escolars

  • Actualitzat:
  • Creat:

Agrupacions de la federació s’han reunit a Sant Andreu de la Barca en la segona trobada organitzada per l’oficina parlamentària amb la finalitat d’explicar les problemàtiques i els reptes de les seves localitats

Representants d’agrupacions socialistes del nord del Baix Llobregat han denunciat aquest dissabte que la Generalitat mantingui diversos centres escolars dels seus municipis en barracons. En una trobada a Sant Andreu de la Barca, les agrupacions presents -Sant Andreu de la Barca, Abrera, Collbató, Olesa de Montserrat, Martorell, Esparreguera, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes, Sant Joan Despí, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló- han pogut plantejar les problemàtiques i els reptes que presenten els seus municipis a la vicepresidenta del Parlament, Eva Granados, a la diputada del Congrés, Sònia Guerra, i a la diputada de la cambra catalana, Rocio Garcia.

 

Durant l’encontre, Eva Granados ha subratllat que “els i les socialistes som l’alternativa a l’independentisme", i ha lamentat que la majoria de qüestions plantejades durant la reunió depenguin de la Generalitat i que “portem deu anys de governs independentistes i no hagin estat capaços de trobar-hi solucions”.

 

Per la seva part, Sònia Guerra ha recordat que fa poc més de tres anys de la moció de censura que va fer Pedro Sánchez president i ha lamentat que “la dreta i l’extrema dreta espanyoles segueixin atiant el conflicte entre territoris, com vam veure a la Plaza de Colón”.

 

Finalment, Rocio Garcia ha denunciat que hi hagi "inversions en equipaments sanitaris i educatius pendents des de fa 10 anys per part dels governs de la Generalitat”.

 

A part de la situació dels barracons, els representants de les agrupacions també han tractat altres qüestions del món educatiu i del lleure com el finançament de les escoles de música i dansa o l’ampliació d’alguns instituts.  

 

Els membres de les agrupacions i les tres diputades s’han conjurat també a treballar conjuntament amb totes les administracions públiques per tal de millorar la mobilitat i les infraestructures a la comarca. 

 

D’altra banda, durant la trobada s’han posat sobre la taula altres temes, com la necessitat de recuperar la Llei de Barris, la manca d’un CUAP al nord de la comarca o la falta de parc públic d’habitatge.

 

Aquesta és la segona reunió que ha organitzat enguany l’oficina parlamentària del Baix Llobregat amb diferents agrupacions de la federació. L’objectiu de les trobades és coordinar accions polítiques entre les agrupacions, els ajuntaments, el Parlament i el Congrés.