Baix Llobregat

El PSC reclama al Govern que restableixi el servei d’urgències i de pediatria a Sant Feliu

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar ho demana en dues propostes de resolució en les quals també sol·licita que les farmàcies nocturnes puguin tornar a operar com a servei sanitari

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha registrat dues propostes de resolució al Parlament de Catalunya on demana a la Generalitat que restableixi les vint-i-quatre hores del dia el servei d’urgències al CAP El Pla de Sant Feliu de Llobregat i que retorni el servei de pediatria en aquest centre sanitari.

 

El grup parlamentari Socialistes-Units per Avançar recorda en un dels textos registrats que el govern català va notificar l'any 2011 el tancament definitiu del servei d’urgències d'aquest CAP després d'aprofitar les clausures estacionals dels mesos de juliol i agost del 2010.

 

El PSC considera que el tancament del servei d’urgències perjudica a la població de Sant Feliu i a la dels municipis propers, i lamenta que els veïns i veïnes que tenien com a referència aquest servei d’urgències hagin de desplaçar-se a l’Hospital Moisès Broggi. A més, la proposta de resolució remarca que en els darrers anys tant l’Ajuntament com el Parlament han aprovat mocions demanant la recuperació d'aquest servei.

 

La proposta de resolució assenyala també que el tancament dels serveis d’urgències va provocar que les farmàcies de la zona baixessin la persiana a partir de les 00.30 hores. La iniciativa assegura, en aquest sentit, que “aquest fet afecta a la qualitat de vida dels ciutadans afectats, ja que no tothom pot desplaçar-se d'una població a l'altra, i més, quan no es compta amb els serveis de transport públic nocturn, que connectin les poblacions amb una mínima freqüència". Per aquest motiu, la proposta de resolució sol·licita "obrir les negociacions" perquè les farmàcies de guàrdia nocturna puguin operar com a servei sanitari.

 

Respecte l’atenció pediàtrica, el PSC demana el restabliment d’aquest servei al CAP El Pla perquè el Servei Català de Salut va informar a l’Ajuntament de Sant Feliu que, un cop finalitzessin les obres de millora i ampliació de l'equipament sanitari, aquest servei retornaria a aquest centre d'atenció primària. En aquest sentit, la iniciativa recorda que les obres van finalitzar el 2019 i denuncia que el servei de pediatria encara no hagi retornat al CAP.