Baix Llobregat

Els i les alcaldesses del Baix Llobregat demanen a la Generalitat que segui a negociar

  • Actualitzat:
  • Creat:

Soliciten al Departament de Sanitat que atengui les reivindicacions dels i de les treballadores del sistema sanitari.

Davant l’immobilisme de l’ICS (Institut Català de la Salut) l’anunci d’una vaga entre el 26 i 30 de novembre ha estat l’única sortida per als i les professionals de la Sanitat que reclamen més respecte i millores en les seves condicions laborals. Un problema que repercuteix en tots i totes les ciutadanes i a què el govern de la Generalitat no hauria de girar l’esquena.

Els i les alcaldes socialistes del Baix Llobregat, reunits avui a una de les trobades periòdiques que tenen lloc a la seu de la Federació socialista comarcal, han alertat que “que aquesta vaga té lloc a un període, com és el de l’hivern, on els centres sanitaris estan col·lapsats, i que pot afectar a molts ciutadans i ciutadanes” i han demanat al Departament de Sanitat “reconèixer les justes reivindicacions del sector sanitari i que faci propostes realistes i sèries per evitar aquesta situació com per exemple el retorn de les pagues extres a d’1 de gener 2019, i promoure els canvis organitzatius i millores econòmiques i laborals”.

Els i les alcaldesses han volgut manifestar el seu “suport als i les treballadores que tot i les retallades en personal laboral i la manca d’inversions i polítiques públiques que han fet augmentar les llistes d’espera de manera alarmant al nostre país han continuat exercint la seva tasca amb professionalitat i eficàcia”.

Tal com ha dit el Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda “els i les professionals han perdut el 30% del seu sou i han vist molt minvades les seves condicions laborals i de conciliació familiar”. En aquest sentit, Poveda ha demanat que “el govern es replantegi la decisió de retallar horaris d’atenció primària i que incorpori personal als centres.”