Baix Llobregat

Els i les alcaldesses del PSC del Baix Llobregat han mostrat la seva preocupació per la situació de l’habitatge

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els alcaldes i alcaldesses socialistes de la comarca s’ha lamentat la manca de resposta davant el tema per part dels governs de l’Estat i també del de la Generalitat.

Des de la pujada de preus de 2007, a Catalunya, les taxes d’emancipació dels joves entre 16 i 29 anys han disminuït més del 27% en aquests deu anys, mentre s’incrementa el nombre d’inscrits al Registre de  sol·licitants d’HPO (habitatges amb protecció oficial).

El Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda ha posat de manifest la necessitat “de portar a terme accions relacionades a la promoció de l’habitatge, en especial per la dificultat que té la gent jove que vol emancipar-se i començar un projecte de vida, degut als alts preus de lloguer actuals”. En aquest sentit, Poveda ha criticat “la manca de resposta del govern central en aquest tema, i la inactivitat del Govern de la Generalitat, que porta anys sense afrontar el problema”.

Els i les alcaldesses han manifestat la necessitat de “recuperar l’esforç públic en polítiques de promoció de l’habitatge públic, tant de venda com de lloguer”. Així mateix, Poveda ha dit que “cal recordar que els ajuntaments no tenen competència en matèria d’habitatge i urgeix a la Generalitat i Estat a consensuar aquestes polítiques”

En aquest sentit, els i les alcaldesses socialistes de la comarca s’han compromès a continuar promovent mocions i accions als ajuntaments per estar, com sempre hem fet els i les socialistes, al costat de les necessitats dels i de las ciutadanes.