Baix Llobregat

"Els i les socialistes defensem el sistema públic de pensions que és defensar l'Estat del Benestar"

  • Actualitzat:
  • Creat:

Més de 300 persones han participat a l'assemblea oberta del PSC del Baix Llobregat per reclamar un millor sistema que garanteixi el present i el futur de les Pensions.

La diputada al Congrés, Mercé Perea; la ex diputada Isabel López Chamosa i l’alcladessa de Sant Boi de Llobregat i Responsable de l’àrea social del PSC, Lluïsa Moret van ser les ponents d’aquesta assemblea oberta, organitzada pel PSC del Baix Llobregat,  que ha aplegat a més de 300 persones a Sant Boi de Llobregat.

Lluïsa Moret va obrir l’assemblea oberta que iniciarà una sèrie de trobada a les diferents agrupacions del Baix Llobregat, per debatre les propostes, per “mantenir i defensar un sistema que els i les socialistes vam aconseguir amb molt de treball per garantir l’estat de benestar i la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes”.

Isabel López Chamosa, que ha estat durant varies legislatures diputada al Congrés i portaveu socialista al Pacte de Toledo, ha explicat que “el PSOE ha estat l’únic partit que ha defensat el sistema públic de pensions com a forma de cohesió social”, per a la ex diputada “defensar el sistema de pensions és defensar el benestar social de la gent gran, de totes les famílies i dels treballadors i treballadores actuals”.

Mercé Perea, diputada al Congrés, va assegurar que “el sistema de pensions es basa en la solidaritat i per això les propostes del PSOE busquen una fórmula per preservar i millorar aquest sistema”. Perea va advertir als i les presents que si les propostes del PP es porten a terme, “si acaben amb el sistema de pensions,  també  acabaran amb l'estat de benestar".

Les mesures del PSOE passen per: recuperar el Pacte de Toledo i el diàleg social; aprovar un nou Estatut dels i de les Treballadores que promogui els drets laborals i l’ocupació de qualitat; establir fonts complementàries de finançament de les pensions als Pressupostos Generals (com es fa a la majoria de països del nostre entorn); recuperar el poder adquisitiu de les pensions actualitzant-les conforme a l’IPC; eliminar el factor de sostenibilitat introduït pel PP, i adoptar mesures específiques per eliminar l’escletxa propera al 40% que existeix entre la quantia de les pensions d’homes i de dones.

Finalment els i les assistents van poder participar en l’assembla per debatre sobre el sistema, les propostes i demanar que la lluita per defensar el sistema de pensions sigui ferma i contundent.