Baix Llobregat

El PSC del Baix Llobregat en defensa de la qualitat i dignitat del Moisès Broggi

  • Actualitzat:
  • Creat:

El Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar ha registrat una sèrie de preguntes al Parlament a ran del col·lapse d’urgències denunciat la darrera setmana.

El Comitè d’Empresa de l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí ha denunciat el col·lapse permanent que pateix el servei d’urgències i que s’agreujarà amb el tancament previst d’aproximadament 68 llits durant el període d’estiu. “Aquest hospital dóna cobertura als municipis de la part central del Baix Llobregat, i porta anys denunciant la manca d’inversions i de polítiques per part de la Generalitat per mantenir la seva qualitat i la dignitat laboral del seu personal”  explica la portaveu socialista Eva Granados que ha enregistrat les preguntes juntament amb la diputada Assumpta Escarp.

“Els i les socialistes del Baix Llobregat hem volgut interpel·lar al Govern de la Generalitat per tal d’assegurar que l’Hospital pot garantir que està oferint bon servei als i les ciutadanes de la comarca” explica Escarp.
 
Granados lamenta que “el PSC tornem a demanar un cop més que el Govern treballi posant al centre de l’agenda a les persones, resolent els problemes que afecten a la seva vida quotidiana i que deixi de tapar la seva manca de capacitat per resoldre les necessitats urgents amb cortines de fum”.

Les preguntes enregistrades, a les que el Govern haurà de contestar per escrit, van des de l’afectació del servei pel culpa del col·lapse, la mitjana de pacients per infermer/a, els temps d’espera que pateixen els i les ciutadanes,  com afectarà el nombre de llits tancats al servei, quines mesures portarà el Govern per mantenir la qualitat i la dignitat de l’hospital i molt en concret, com s’ha vist i es veurà afectada la plantilla del Moisès Broggi, tant eventuals com indefinits, per la manca d’inversió i d’accions per part de la Generalitat. Per últim el Grup Socialista ha demanat saber quins recursos econòmics preveu destinar per solucionar la situació de l’hospital.

Fitxers adjunts:

Paraules clau: