Baix Llobregat

Gina Pol Borràs, nova primera secretària del PSC Sant Just

  • Actualitzat:
  • Creat:

La nova executiva, que ha estat votada per unanimitat, està formada per 5 dones i 5 homes

Gina Pol Borràs ha estat escollida com a primera secretària de l’agrupació del PSC de Sant Just Desvern, durant l’assemblea extraordinària celebrada el 4 de maig de forma telemàtica. La votació ha estat per unanimitat. Gina Pol substitueix en el càrrec a Pere Joan Deniel, que ha estat al capdavant de l’agrupació des de l’abril del 2017. A l’assemblea, també s’ha escollit la nova executiva, que està formada per 5 dones i 5 homes. La votació ha estat per unanimitat de l’assemblea. 

 

La sessió online ha comptat amb la participació del secretari d’organització del PSC, Salvador Illa. Illa ha fet un informe de la situació política a Catalunya i a l’àmbit local. En relació a Sant Just, ha felicitat a l’agrupació pel conjunt de relleus que s’han fet en els darrers mesos amb el canvi de titular a l’alcaldia, amb Joan Basagañas, i el canvi de la primera secretària amb Gina Pol com a nova responsable orgànica. Segons Illa, aquests relleus s’han fet amb un marc d’estabilitat i això és un fet positiu a destacar. 

 

Per la seva part, Joan Basagañas també ha posat de relleu el procés de transició, i ha destacat la cohesió existent tant a l’agrupació, com al grup municipal socialista i al govern amb Movem Sant Just. La unitat és una fortalesa d’aquesta agrupació, segons ha dit, i ha afegit que els canvis garanteixen les condicions òptimes per afrontar el repte de les eleccions municipals del 2023.

 

La primera secretària Gina Pol ha agraït la feina del primer secretari sortint, Pere Joan Deniel, i ha destacat que tot i que les persones van canviant, el projecte socialista a Sant Just és ferm. S’ha compromès a preservar la feina feta fins ara pel PSC a Sant Just, i ha dit que, com a agrupació, cal seguir millorant i innovant al costat d’una societat que també canvia.

 

Alguns del reptes plantejats per la nova etapa són: 

- Dinamitzar l’agrupació perquè la militància i les persones simpatitzants recuperin activitats, debats, formació i espais de participació, després de l’impacte de la pandèmia. Després de la fi de l’Estat d’Alarma, s’obrirà el local de l’agrupació.
- Donar a conèixer l’agrupació a nous veïns i veïnes amb la voluntat d’atreure noves persones que vulguin contribuir a seguir millorant Sant Just sota els valors socialistes.
- Treballar intensament per revalidar l’alcaldia de Sant Just el 2023. 
- Obrir l’agrupació a noves idees i reptes polítics i socials.

 

La composició de la nova comissió executiva és la següent:

Primera Secretaria: Gina Pol Borràs

Secretaria d’Organització: Xavier Pagès i Mercadal 

Secretaria Electoral i de Gestió Econòmica: Lourdes Pizarro Murillo 

Secretaria de Comunicació i Transició Ecològica: Oscar Pancorbo de Castro 

Secretaria d’Educació i de Cultura: Isabel Darder i Giménez-Zadaba 

Secretaria de Salut i Polítiques Municipals: Ramón López Lozano 

Secretaria de Polítiques Socials i Polítiques Feministes i LGTB: Dolors Leyva i Grasa 

Secretaria de Gent Gran: Cándida Nevado Cañamero 

Membres nats: 

Portaveu adjunt del PSC: Josep Mª Rañé i Blasco 

Alcalde: Joan Basagañas i Camps