Baix Llobregat

Gina Pol: “La Generalitat ha de reforçar els equips de serveis socials amb més personal”

  • Actualitzat:
  • Creat:

La secretària de Polítiques Socials del PSC del Baix Llobregat ha reunit als i les responsables de l’àrea a la comarca per debatre les urgències i línies de treballa a seguir aquests mesos.

Més d’una vintena de persones amb responsabilitats de govern en polítiques socials i càrrecs orgànics del partit en els municipis de la comarca s’han reunit per parlar de la situació a la comarca. En paraules de la Secretaria de Polítiques Socials del PSC del Baix Llobregat, Gina Pol : “els serveis socials municipals necessiten més recursos humans per poder fer front a totes les demandes ciutadanes, arran de la crisis del coronavirus”. Per aquest motiu el grup demana a la Generalitat “un increment dels recursos previstos en els contractes programes existents entre el govern català i les administracions locals”.

Una altra de les demandes adreçada a la Generalitat ha estat la continuïtat durant tot l’estiu de les targetes moneder per a la infància amb beques menjador. “Moltes de les famílies que eren destinatàries de les beques ja tenien situacions econòmiques febles abans de la COVID-19 i ara, durant l’estiu, aquest suport és més necessari que mai. En relació a la infància, les persones assistents també es van mostrar molt preocupades per la bretxa digital que s’accentuarà encara més durant l’inici del curs escolar al setembre. La incertesa sobre els casals i campus d’estiu també va ser un motiu de debat i reflexió, i s’està a l’espera de la Generalitat per conèixer en quins condicionants es podran realitzar, i com afectarà a la viabilitat de les iniciatives de les entitats del lleure” han explicat a la reunió.

Durant la reunió, també es va fer un seguiment de tots els programes i iniciatives que s’han posat en marxa des dels Ajuntament per fer front a la COVID-19.  “Els Ajuntaments socialistes han estat atenent de forma directa tot tipus de demandes i necessitats més enllà de les seves competències. S’ha fet acompanyament a les residències amb EPIS, desinfeccions, cerca de personal, etc. S’han realitzats milers de trucades a la gent gran per conèixer necessitats i activar serveis d’acompanyament ( compres, àpats a domicili, etc). S’han redissenyat programes de suport a les persones amb malaltia mental per ajudar a fer front a la situació de confinament. S’han impulsat oficines d’acompanyament a persones autònomes, empreses, i altres col·lectius per ajudar a tramitar les diferents ajudes habilitades per altres administracions supramunicipals. Totes unes tasques que s’han fet de forma coordinada i transversal amb els diferents serveis municipals i amb els agents sanitaris de la zona d’influència” ha explicat Pol.

Amb la mirada posada a la fase 1, a la reunió, també va evidenciar la preocupació del món local sobre l’obertura dels centres de dia de la gent gran. “És una població de risc i caldrà veure en quines condicions es fa aquesta recuperació del servei i com protegim la nostra gent gran” ha conclòs la secretaria.