Baix Llobregat

Javi López: "la confrontació d’aquest govern és incompatible amb una bona gestió dels Fons"

  • Actualitzat:
  • Creat:

El diputat al Parlament Europeu, Javi López, la diputada al Congrés, Sonia Guerra i l’alcalde d’Esparreguera han visitat la Colònia Sedó com un dels projectes que podria prosperar amb la bona gestió de la inversió dels Fons de recuperació Europeus

L’alcalde Eduard Rivas ha explicat que “hem volgut organitzar una trobada a la Colònia Sedó a Esparreguera per valorar aquesta Colònia que va ser una de les més importants a Espanya i com a exemple d’ús de la inversió dels Fons de recuperació Europeus, amb la seva possible rehabilitació”.

Per l’alcalde “és necessària una cogovernança per poder finançar aquest tipus de reaprofitament del patrimoni.” En aquest sentit Salvador Illa ha assegurat que “governarà amb els municipis creant un consell d’alcaldes i alcaldesses per garantir un contacte continu amb el territori, que fins ara no hem tingut, i que utilitzarà els recursos com els Fons Europeus per fer accions com tornar a posar en marxa la Llei de barris”, ha explicat Rivas.

La diputada al Congrés, Sonia Guerra, ha comentat que la Generalitat “en plena campanya ha presentat 30 projectes a esquena dels ajuntaments, des de l’Estat i en l’àmbit europeu defensem que els fons vagin acompanyats de la col·laboració de totes les institucions”. A més Guerra ha assegurat que és important incidir en què “els fons han de ser competitius, gestionats per projectes i no per densitat de territori”.

La diputada ha destacat que els quatre eixos en els quals hem de treballar segons Europa són la cohesió social i territorial, digitalització, lluita contra canvi climàtic i tenir en compte als projectes el seu impacte de gènere.

“Estem davant una oportunitat única i necessitem una Generalitat que aposti per la cogovernança i la voluntat de col·laboració, que s’assegui per parlar de quin ha de ser el present i el futur del nostre país”, ha dit Guerra.

Per últim, el diputat al Parlament Europeu Javi López ha destacat que “avui els i les socialistes reivindiquem aquesta aposta dels fons europeus que suposen 750 mil milions a tota Europa, 140 mil milions a Espanya, és a dir una oportunitat de sortir de la crisi econòmica, ser un país més competitiu i amb una visió des de la sostenibilitat i la digitalització”.

Per López, tenim l’oportunitat de “passar pàgina a deu anys de paràlisis, amb un govern que durant mesos no ha dit que faria amb els fons i que ha esperat a presentar 30 projectes en campanya electoral, amb un oportunisme extrem”.

El diputat ha assegurat que “la confrontació d’aquest govern és incompatible amb una bona gestió dels Fons, que es basen en la cooperació. Per això, estem avui aquí i per això és tan important el que farem aquest diumenge”.

Ha participat també a la visita la consellera de Turisme al Consell Comarcal, Gemma Rodríguez.