Baix Llobregat

JxS evita millorar la mobilitat a Viladecans

  • Actualitzat:
  • Creat:

A la Comissió de Territori del Parlament, que ha tingut lloc aquest matí, Junts pel sí ha votat contra millorar la freqüència de ferrocarrils a Viladecans.

Actualment els ferrocarrils tenen una freqüència d’aturada de 30 minuts al baixador de Viladecans. Estem parlant d’una ciutat que ostenta el major nombre d’habitants entre Hospitalet i Tarragona i que contra això, compta amb la menor freqüència de tota aquesta franja.

El grup parlamentari socialista ha votat a favor d’aquesta proposta doncs considera que s’ha de tenir en compte primer, l’increment exponencial d’usuaris a finals d’any amb l’obertura del nou centre comercial outlet que preveu 2,5 milions de visites a l’any, un centre que es troba a més al costat de l’abaixador dels ferrocarrils; i segon, que Viladecans és una zona de gran dinamisme econòmic i comercial amb creació de llocs de treballs però amb moltes dificultats de transport públic entre els municipis de la zona delta, l’aeroport i d’altres municipis de la comarca.

La diputada Eva Martínez ha recordat que “El nou centre i l’abaixador estan porta per porta, i per tant és una oportunitat única de potenciar el transport públic menys contaminant en aquest nou espai d’atracció turística indiscutible”, a més la diputada ha declarat que millorar la mobilitat d’una ciutat com Viladecans “és una necessitat immediata i urgent”.

No obstant, JxS ha rebutjat realitzar accions per millorar la freqüència de rodalies al baixador de Viladecans amb l’abstenció de la CUP i C’s argumentant que la freqüència ja és suficient i que caldria analitzar prèviament l’impacte de totes les línies. Uns estudis que es porten demanant des del Parlament des de fa 4 anys.

No podem tenir aturades les millores de mobilitat a la nostra ciutat esperant uns estudis que mai arriben. Tenim un abaixador que no s’ha millorat des de fa 25 anys, i una freqüència que no concorda amb la nostra densitat de població ni amb el trànsit que provoca la nostra creixent activitat econòmica”, ha declarat l’alcalde de Viladecans Carles Ruiz.

 

Paraules clau: