Baix Llobregat

La JSC dissenya una campanya per conscienciar sobre la precarietat laboral de la gent jove

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els i les joves socialistes han presentat la nova campanya de la Joventut Socialista del Baix Llobregat anomenada PRECARIO, una campanya que s’allunya del mono tema que està envoltant les pròximes eleccions autonòmiques del pròxim 21 de Desembre.

PRECARIO es una campanya que neix a causa de la no actuació del passat govern de la Generalitat i del seu immobilisme a l’hora de resoldre greus problemes dels joves com pot ser la precarietat laboral.

Rubén Castro, el primer secretari de les JSC del Baix ha declarat que: “constatem que els alts índex d’atur juvenil només poden afrontar-se des de polítiques actives d’ocupació, com les que desenvolupen els municipis governats pel PSC, dignificant les pràctiques, creant plans d’ocupació, suport a l’emprenedoria o programes d’inserció, moltes vegades cobrint serveis que són responsabilitat de la Generalitat o altres institucions”.

Víctor Flores, secretari de polítiques laborals de les JSC Baix Llobregat ha explicat la campanya: “està formada per un tríptic el qual emula les típiques webs per cercar hotels, però en aquest cas serien els joves els que busquen una oferta de treball segons el seu àmbit o localitat i la web de PRECARIO els respondria amb diverses opcions d’ofertes de treball tal i com: practiques no remunerades, fals autònom, contractes temporals menys pagats que abans...” ha conclòs: “ofertes com les que ens trobem avui dia els joves”

 

Riera:  “volem generar riquesa i llocs de treball estables afavorint la sostenibilitat mediambiental i permetent la realització d’un projecte de vida autònom tant per a nosaltres com per a les properes generacions."

Judith Riera, la candidata socialista al Parlament ha afirmat que "Els Partit dels socialistes de Catalunya som conscients del drama que avui dia és viu al país. Tenim treballadors i treballadores pobres, falsos contractes de pràctiques per a joves que voregen l'explotació i un atur juvenil que supera el 30%”.

És per això que, tal i com ha explicat la candidata  “volem generar riquesa i llocs de treball estables afavorint la sostenibilitat mediambiental i permetent la realització d’un projecte de vida autònom tant per a nosaltres com per a les properes generacions. La situació laboral de la joventut a Catalunya és dramàtica, fet que comporta que la taxa d'emancipació juvenil no superi el 23%. “

Segons la JSC, per tal de posar punt final a aquesta situació, “els i les Socialistes dissenyarem un pla de beques integral amb recursos públics adreçat a l’educació superior que tingui en compte criteris socioeconòmics, de mobilitat geogràfica i de resultats acadèmics. Millorarem la figura de l’estudiant en pràctiques, assegurant unes condicions compartides, entre elles una beca mínima d’acord amb l’IRSC proporcional al nombre d’hores de les pràctiques. Apostarem per passar del becari al treballador en pràctiques, desincentivant les pràctiques no laborals per a joves amb titulació i sense experiència, així com alguns casos de pràctiques acadèmiques extracurriculars en els estudis universitaris a través de la Inspecció Laboral. I executarem en els pròxims tres mesos, un pla d'inspecció de treball per tal de garantir les relacions laborals “contractuals, la igualtat salarial i de condicions laborals entre homes i dones, evitar abusos i incompliments en matèria de jornada laboral i temps del treball, i combatre l'economia submergida i el frau laboral. De les actuacions presents dependrà el futur de tots i totes i no ens podem permetre el luxe de deixar-ho passar."