Baix Llobregat

"Necessitem més sororitat i ser més feministes i més socialistes que mai"

  • Sonia Guerra
  • Actualitzat:
  • Creat:

Més de 100 dones participen a la que ja és una trobada destacable del PSC del Baix Llobregat: el sopar de dones.

Nova trobada de les socialistes del Baix Llobregat, amb més de 100 dones, en un espai ideat per compartir reflexions, debatre temes i buscar sinèrgies per potenciar l'empoderament entre les dones. Els Sopars de dones, promoguts per la secretaria de polítiques d'igualtat del PSC del Baix Llobregat passen a ser un dels actes destacats a l'agenda del partit a la comarca.

En aquesta ocasió i al voltant del 25N al sopar s'ha parlat sobre "Les víctimes invisibles de la violència masclista" i ha tingut lloc a Cornellà!. La regidora d’Igualtat, Rocío García, ha donat la benvinguda al sopar de dones recorndant a les presents la importància de fer actes i polítiques municipals per ajudar a les víctimes i aturar aquesta xacra.

Mon Curtó, Secretària d'Igualtat del PSC Cornellà ha insistit en que  "és important que busquem la sororitat, totes necessitem estar unides, anar a una per acabar amb la imposició masclista que ens mata."

La Secretària de Polítiques d'Igualtat, Sònia Guerra ha intervingut demanant que "siguem una sola, tinguem una estratègia comú sobre un sistema que ens oprimeix i ens mata. Que ens marca rols de gènere, com debem comportar-nos de petits i edat adulta i els espais als que ens hem de dedicar."

Per Guerra, "la violència masclista no és només la que patim amb una parella o ex parella és qualsevol home exercint violència sobre una dona i això s’ha de deixar de posar en dubte", a més ha insistit en que "el patriarcat per desgràcia es perpetua entre homes i dones i hem de lluitar per canviar aquesta situació. És important la coeducació i educar des de la igualtat."

Per últim,  Guerra ha remarcat que "hem de ser més feministes i més socialistes que mai, ho necessitem per conseguir acabar amb la violència masclista i algun dia amb el sistema patriarcal." "Y nos queremos unir a las frases que hoy en día se corean a nivel mundial: la culpa no era mía ni de donde estaba ni como vestía el violador eres tú." ha dit.

Maria Jesus Rodríguez psicóloga forense i experta en feminisme ha estat la encarregada de fer l'exposició sobre el tema, tot explicant què és la violència masclista i quan es considera que una persona és víctima.  També exposa la situació dels nens i nenes que viuen en un entorn familiar violent i la gestió dels seus sentiments i comportaments en una situació tan difícil d’entendre.