Baix Llobregat

Ningú quedarà enrere

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article d'Antoni Poveda, Primer Secretari del PSC Baix Llobregat

Ens ha tocat viure un època complicada i convulsa. Hem hagut d’acomiadar-nos de familiars i amics des de la distància d’un confinament necessari per sortir d’aquesta pandèmia. Hem hagut de copsar els drames viscuts a les residències de la gent gran.

Hem restat responsablement a casa, hem sigut exemplars i hem complert les normes establertes pel govern d’Espanya per lluitar contra el creixement de la corba i, tot i el que hem perdut pel camí, ho estem aconseguint. A tots i a totes vosaltres: gràcies. Gràcies per la vostra responsabilitat, la vostra enteresa i pel vostre sacrifici.

Des dels ajuntaments i des del govern de l’Estat,  hem treballat sense descans per donar respostes a la ciutadania. Hem gestionat els serveis socials, hem creat ajudes per autònoms, emprenedores, persones que són en un ERTE; hem acompanyat i seguim acompanyant i ajudant a la gent gran, lluitem contra la bretxa digital a l’educació facilitant material a nens i nenes, hem gestionat les beques menjador, i moltes mesures més que han tingut un objectiu comú: que ningú es quedi enrere. Hem treballat amb lleialtat institucional i amb el convenciment que d’aquesta situació només podrem sortir junts. És irresponsable utilitzar la pandèmia per interessos polítics, com hem vist lamentablement en algunes ocasions. El nostre enemic comú és el virus.

Comencem ara una desescalada que no serà fàcil. Hem de ser conscients que ens trobem davant una greu situació social i econòmica. Hem patit un retrocés que, i això és essencial, no ha de servir d’excusa per permetre que s’afebleixi de nou l’Estat del Benestar, com ja vam viure fa alguns anys, amb les greus retallades al nostre sistema sanitari. Precisament decisions com les de retallar en sanitat, educació, o serveis socials ens han portat a haver de fer front a una pandèmia,  amb menys recursos dels que haguéssim necessitat. Serà necessari reconstruir el país, cap a una nova normalitat, de la mà de la justícia social, la igualtat, la solidaritat i d’una major consciència mediambiental.

Els i les socialistes treballarem, com ho hem fet sempre i com ho hem fet ara per fer front a la crisi sanitària, per a que tampoc ningú quedi enrere a la crisi econòmica. S’estan portant ja a terme mesures en aquest aspecte i continuarem treballant en aquesta direcció.

El Baix Llobregat és i ha estat sempre una comarca forta, obrera, creativa, lluitadora, que ha crescut de la gent dels seus municipis fins a convertir-se en motor de Catalunya i bressol de la innovació i l’emprenedoria, una comarca exemple de la defensa de la sanitat, educació i serveis públics amb ajuntaments que han construït ciutats amb una gran qualitat de vida. I així continuarem, entre tots i totes sortirem d’aquesta situació i entre tots i totes farem més fort el Baix Llobregat, sense deixar a ningú enrere!!.

A vosaltres, els i les militants,  vull adreçar especialment tot el meu suport en aquests temps i dir-vos que espero que aquesta nova normalitat arribi el més aviat possible, per tornar-nos a retrobar, units i unides, com la gran família socialista del Baix Llobregat que som. Tot sortirà bé.