Baix Llobregat

Poveda i Ábalos remarquen la importància de l'agenda social davant els sindicats majoritaris de la comarca

  • Actualitzat:
  • Creat:

Els i les socialistes del Baix Llobregat s’han reunit avui amb representants dels sindicats majoritaris de la comarca i el Secretari d'Organització del PSOE, Jose Antonio Ábalos

Representants d’UGT i CCOO de la comarca del Baix Llobregat s’han reunit avui amb el Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda; el candidat al Parlament i alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà; la candidata Sònia Guerra; la secretària d’Economia i Treball, Marta Mayordomo i el Secretari d’Organització del PSC del Baix, Joaquin Fernàndez.

Poveda ha presentat un total de 12 compromisos dels i les socialistes del Baix Llobregat per impulsar la promoció econòmica, el treball digne i la garantia d’ingressos a la nostra comarca. Un document que contempla propostes destacades com realitzar una cimera econòmica amb presència d'agents socials, econòmics i polítics per retornar l'estabilitat i la calma al teixit econòmic i empresarial, i al conjunt de treballadors i treballadores; impulsar el pacte per la indústria signat al 2014 entre sindicats i consell comarcal del Baix Llobregat; i fixar salari de referència dels treballadors i treballadores a temps complert en 1.075 € mensuals.

 

Poveda: “Necessitem un govern encapçalat per Miquel Iceta, que des del diàleg i la voluntat d’arribar a acords, reactivi temes tant importants com l’economia i el treball.”

Tal i com ha explicat el primer secretari del PSC del Baix Llobregat la comarca del Baix Llobregat necessita tornar a reactivar els temes pendents, com “augmentar les infraestructures necessàries pel seu desenvolupament econòmic com són l’accés al port de Barcelona, o la B23”. Per a Poveda, el procés ha “trencat la convivència en Catalunya”, un fet que “ha ocupat la centralitzat del debat polític al nostre país” per això “necessitem un govern encapçalat per Miquel Iceta, que des del diàleg i la voluntat d’arribar a acords, reactivi temes tant importants com l’economia i el treball.”

Poveda a més, ha expressat la necessitat d’aprofundir en la “reforma de la constitució, que garanteixi l’encaix de Catalunya a la resta d’Espanya”. Per últim, Poveda ha remarcat la importància de treballar conjuntament amb entitats, agents socials i sindicats “una agenda social per al Baix Llobregat i per a Catalunya”.


Ábalos: “El día después solo el PSC puede garantizar comprensión y colaboración.

En aquest mateix sentit, el Secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos ha titllat “d’imprescindible” restablir la “governabilitat de Catalunya, per tornar a fer d’aquest país el motor econòmic i d’innovació que sempre ha estat”.

Àbalos ha remarcat que el procés ha fet “que només es parli de Catalunya i no d’agenda social” i per això ha expressat la necessitat de votar a l’opció que pot “garantir que el dia després de les eleccions  es pugui aportar comprensió i col·laboració. Una opció que representa Miquel Iceta, candidat del PSC i que estarà sempre acompanyada pel PSOE”.