Baix Llobregat

Som l'única opció real per tenir un govern d'esquerres i progressista

  • Meritxell Batet
  • Actualitzat:
  • Creat:

Meritxell Batet creu el PSOE és l’única alternativa per tenir un govern d’esquerres perquè "el PP va recolzat per l'extrema dreta i Ciudadanos, ERC va decidir tombar un govern d'esquerres i els Comuns volen ser el vot útil dels independentistes".

La cap de llista del PSC a les eleccions generals del 28 d'abril, Meritxell Batet considera "més necessari que mai votar socialistes per poder progressar" i ha alertat que "en aquest moment les urnes estan buides i que el més destacat de les enquestes és el percentatge d'indecisos". Per això ha insistit en "votar PSOE si volem un govern d'esquerres i progrés". Així ho ha manifestat a un acte a Sant Joan Despí, acompanyada per l'alcalde Antoni Poveda, i els candidats a aquestes eleccions Jose Zaragoza, Sònia Guerra i Marc Cabañas.

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, creu que "el món ens miren com a referents de la socialdemocràcia i més enllà de les nostres fronteres volen que Pedro Sánchez torni a ser president". A més ha denunciat que "la dreta sempre ha arribat tard, però que aquesta vegada el que vol és portar-nos 40 anys enrera".

També considera que "Catalunya fa massa temps que no pensa en la política industrial, sanitària o educativa, i és per això que ha de deixar de pensar en la simbologia estèril que no paga factures ni dóna benestar".

Per la seva banda l'Alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, ha recordat a l'exministra socialista Carme Chacón: "si estigués aquí, estaria batallant per tornar a construir un projecte progressista i d'esquerres". També ha alertat que "tenim una dreta amb tres sigles que vol arrasar amb tot". Per això està convençut que "el PSC és l'única garantia de viure amb drets i llibertats amb governants que es preocupen pels problemes dels qui menys tenen".

El diputat al congrés la passada legislatura i candidat número 4 a aquestes eleccions, Jose Zaragoza, ha posat de manifest que "el PSOE és necessari, ja que és l'únic partit que té clar quin és el camí". Encara que ha alertat que "si volem un govern d'esquerres, hem de votar a Pedro Sánchez sense intermediaris, i no deixar-nos enganyar per altres partits".

Zaragoza ha destacat que "Casado i Rivera cerquen els vots dels hereus del franquisme de manera desesperada". A més considera que "els independentistes estan trencant amb Catalunya, però la dreta trenca Espanya per la reducció del país on només caben ells".

La candidata número 9, Sònia Guerra ha explicat que "la moció de censura era inqüestionable per tornar la dignitat a totes les espanyoles i els espanyols". També creu que "els darrers deu mesos el govern de Pedro Sánchez ha recuperat els drets que el PP havia llevat els darrers set anys".

Finalment, Marc Cabañas, també candidat al congrés, ha destacat la integració dels projectes socialistes: "són aquells que ens va ensenyar que no importava d'allà on vinguessin, si eres fill de pares rics o pobres, perquè les oportunitats sempre han de ser les mateixes per tots". Malgrat que ha alertat que en aquest moment "això s'ha trencat, i que vivim a un país en els que qui més tenen, gaudeixen de més oportunitats". Per aquest motiu creu que "és necessari construir una nova Espanya a partir del pròxim 28 d'abril, amb el PSOE al capdavant".

Paraules clau: