Baix Llobregat

Sònia Guerra, Diputada al Congrés pel Baix Llobregat

  • Actualitzat:
  • Creat:

Guerra ha promès el càrrec aquest dimarts en substitució al diputat Francisco Polo que ha estat nomenat Alt Comissionat.

Sònia Guerra, de Sant Boi de Llobregat, va ser candidata número 9 a les llistes del PSC pel Congrés a les darreres Eleccions Generals. Lamentablement la candidatura de Barcelona va aconseguir només 8 escons de representació.

Guerra havia estat diputada a la legislatura anterior i és actualment Secretària de Polítiques d’Igualtat i responsable de l’Àrea Social del PSC Baix Llobregat i Secretària de Polítiques Feministes del PSC.

Francisco Polo, número 2 a les llistes, ha estat nomenat “Alto Comisionado para la España Nación Emprendedora” càrrec incompatible amb l’escó de diputat, fet que va que hagi hagut de renunciar. En substitució seva, Guerra ha pres l’acta de Diputada i promès el càrrec aquest dimarts a Madrid.

Per Guerra “és un honor que accepto amb il·lusió i moltes ganes de treballar per a tots i totes, però en especial per la ciutadania del Baix Llobregat”, tal com ha recordat “emprenc aquesta tasca pensant en la justícia social, la igualtat i per lluitar contra la violència masclista i aquells que la sustenten, en honor a les 1040 que ja no hi són”.

Guerra, historiadora i especialitzada en gènere de professió, serà a la taula del Pacte contra la violència Masclista, serà portaveu adjunta de la comissió d’educació i formació professional i formarà part de diverses comissions del Congrés.