Baix Llobregat

Sònia Guerra: "La Llei d'Infància suposa un pas de gegant pels drets dels nens i les nenes"

  • Actualitzat:
  • Creat:

La portaveu socialista de Drets Socials al Congrés recorda que "els infants tenen dret a viure en entorns segurs" i que "la normativa impulsada pel PSOE ho garanteix"

La coordinadora de l’Àrea de Drets Socials del PSC Baix Llobregat i portaveu en aquesta matèria al Congrés dels Diputats, Sònia Guerra, ha assenyalat aquest dimarts que la Llei de protecció a la infància i l’adolescència front la violència suposa “un pas de gegant pels drets dels nens i les nenes del nostre país” perquè “garanteix que siguin subjectes jurídics i polítics” i perquè posa “al centre la protecció dels seus drets, la seva seguretat i que puguin créixer i viure sense violència ni por”. 


Guerra ho ha dit en un acte amb una quarantena de militants, d’entre els que destaquen regidors i regidores socialistes de la comarca de Serveis Socials, Salut, Educació, Joventut, i Infància i Adolescència. 


La diputada socialista ha assegurat que la nova normativa marca un abans i un després en la nostra legislació remarcant que “els pares acusats de violència de gènere ja no podran visitar als seus fills” i recordant que “els nens, nenes i adolescents del nostre país podran denunciar de manera personal i directa”. Així mateix, Guerra ha afirmat també que la llei aprovada “posa punt final al fals Síndrome d’Alineació Parental”. 

 
D’altra banda, la parlamentària socialista ha recordat que la llei hereta l’esperit de la Convenció sobre els Drets dels Infants i que adapta la legislació internacional. “Els infants tenen dret a viure en entorns segurs, i aquesta normativa pionera en l’àmbit europeu impulsada pel Partit Socialista ho garanteix”, ha afegit.


Per tot plegat, Guerra ha remarcat que “ha estat un enorme orgull haver estat la ponent d’aquesta llei i haver-ho fet en representació del PSOE, el partit que ha fet avançar Espanya en drets i llibertats”. En aquest sentit, la diputada del PSC ha volgut recordar que aquesta llei se suma a la llei del matrimoni igualitari impulsada pel president Zapatero o a la llei d’eutanàsia aprovada pel govern de Pedro Sánchez. “Tots els nous drets adquirits i tots els avenços en matèria d’igualtat del nostre país porten el segell socialista”, ha conclòs Guerra.