Baix Llobregat

Treballem en un mateix rumb

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article de Cristina Martínez, Secretària d’Administració i Finances

Quan arriba una situació tan excepcional com la que estem vivint en aquests moments, ens toca a les administracions públiques estar al capdavant i treballar totes conjuntament. Aquesta pandèmia no diferencia el color, la raça, la ideologia o l'edat, tampoc ho farem les administracions, no?

Ara més que mai, els nostres ciutadans i ciutadanes s'han de sentir segurs i atesos per tots els organismes públics. Tots els esforços humans i recursos econòmics els hem de bolcar en combatre aquest virus que ha fet parar al món d'una manera impensable.

Però els i les socialistes del Baix Llobregat no hem parat ni un moment de treballar perquè la nostra ciutadania se senti recolzada i no els hi falti de res. Dona igual si estem en el govern o en l'oposició, tots i totes treballem en un mateix rumb.

I com sempre, el món local és qui està en la primera línia de foc. Per una banda els ajuntaments de la comarca han hagut d'adaptar la seva estructura administrativa tan estancada i presencial a l'era digital i al teletreball per la porta gran, perquè l'ens local no es pot tancar, hem de garantir els serveis essencials a la ciutadania, donar continuïtat dels ajuts socials que ja es donaven abans de la pandèmia i rebre noves demandes d'ajuts de famílies que s'han vist afectades per aquesta crisi. Així com vetllar per l'estat de salut del col·lectiu més vulnerable davant aquest virus, la nostra gent gran, ja sigui fent un seguiment als que estan confinats a casa o els que tenim a les residències i que tants recursos els hi falten.

Tot això amb els mateixos recursos econòmics dels quals disposen els ajuntaments, adaptant els seus Pressupostos municipals pel que fa a la despesa però també als ingressos, doncs s'estan ajornant els cobraments dels impostos de l'IBI, dels vehicles, de les taxes d'escombraries comercials i residencials per ajudar econòmicament a les famílies i autònoms que estan veient perjudicades les seves fonts d'ingressos durant l'estat d'alarma en què ens trobem.

I per una altra banda tenim altres administracions locals, com el Consell Comarcal del Baix Llobregat o la Diputació de Barcelona, que estan treballant de valent per ajudar als ajuntaments amb la mancomunitat de serveis, centralitzant la compra de material sanitari o la distribució de les targetes moneder de les beques menjador perquè cap infant es quedi sense menjar, entre altres coses.

Així que les administracions no hem parat de treballar per sortir-nos d'aquesta crisi al més aviat possible, però sense l'ajuda dels ciutadans i ciutadanes no seria possible, així que queda't a casa i aprofita aquest temps per fer allò que més t'agradi. Jo quan tinc una estona jugo amb els meus fills, veiem alguna pel·lícula i fem crispetes, o anem a la cuina a fer pa i tota mena de reposteria i sempre acabem el dia fent esport per carregar piles.