Baix Llobregat

Tomàs : “ és intolerable tenir un centre de formació desaprofitat quan els i les nostres joves necessiten projectes de futur”

  • Actualitzat:
  • Creat:

El grup socialista ha presentat una proposta de resolució al Parlament per desplegar i posar en marxa plenament l’oferta formativa del Centre de Formació Professional d’Automoció de Martorell.

Tal com explica la proposta, el centre de Formació Professional d’Automoció es va crear l’any 2014 4, amb la finalitat d’impartir una oferta de Formació Professional integrada, relacionada amb el sector de l'automoció i amb els sectors auxiliars i també inclou oferta formativa dirigida a les empreses segons les seves necessitats de formació, així com la formació de demanda de les empreses.

El portaveu socialista a Martorell, Lluis Tomàs, explica que “el centre es va inaugurar ara fa més de tres anys i hi han passat uns 300 alumnes l’any 2017 quan la seva capacitat màxima arriba fins a 14.000 alumnes”. Per Tomàs “és intolerable tenir aquest centre públic desaprofitat tenint en compte la necessitat de personal qualificat, expressada per entitats i empreses del sector, i les actuals taxes d'atur”.  

La proposta de resolució, que han presentat matí Lluís Tomàs i el diputat Pol Gibert, demana desplegar plenament i posar en marxa l’oferta formativa del Centre de Formació Professional d’Automoció per al curs 2018-2019 i garantir, amb la col·laboració dels agents socials i econòmics, "una bona transició entre la formació del Centre de Formació Professional d’Automoció i el món laboral" tal i com ha explicat Gibert.

El grup municipal socialista ja va interpelar al equip de govern municipal al Ple de Martorell.