Baix Llobregat

“El Baix Llobregat, com el PSC, és feminista”

  • Actualizado:
  • Creado:

Alcaldes, alcaldesses, diputats, regidors i regidores de polítiques feministes i càrrecs orgànics han donat suport a un manifest que reclama més polítiques feministes per la comarca i que la Generalitat no es quedi al marge.

Antoni Poveda, Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, ha participat aquest matí a la presentació a premsa del manifest dels i les socialistes de la comarca de cara al pròxim 8 de març, Dia Internacional dels Drets de les Dones.

Poveda ha remarcat que “El PSC és un partit feminista, les seves polítiques estan dirigides a construir com més aviat millor la igualtat entre homes i dones. Les polítiques feministes sempre han estat a la nostra agenda.” A més ha recordat que “de cara al 8M volem convidar a la ciutadania a participar en els actes dels ajuntaments per tal que tothom prengui consciència de la necessitat d’avançar a una societat igualitària.” Doncs tal com ha dit el Primer Secretari, “el Baix Llobregat és i ha de ser una comarca feminista”.

Poveda ha demanat urgentment al govern de Catalunya que faci polítiques feministes, tal com ha dit “a la nostra comarca 3 dones i una nena han estat assassinades durant aquest any. Volem que la Generalitat es personifiqui com acusació particular davant aquests fets. Necessitem una actitud més activa per part de la Generalitat, no podem acceptar que es quedi al marge. Catalunya mereix que el seu govern s’impliqui legislant contra el masclisme, tal com està fent el govern de Sánchez a l’Estat.”

Gemma Badia, Secretària de Polítiques Feministes de la federació ha insistit que “la nostra comarca és bandera de municipis declarats obertament feministes. Tenim el compromís de desenvolupar polítiques feministes i conscienciar a la ciutadania del problema del masclisme i la necessitat de coeducar per intentar que les generacions que venen tinguin ja una cultura de la igualtat ferma i marcada”.

Tal com ha explicat Badia, “la dreta més reaccionaria intenta que fem passos enrere, no ho permetrem”. En aquest sentit ha recordat que des del PSC “hem teixit una xarxa entre els municipis per evitar el tancament dels jutjats de VIDO, i ho hem aconseguit. Ara necessitem un nou SIE al nord de la comarca, noves cases d’acollida, que els recursos continuen endavant i per això continuarem ferms contra les retallades de drets de les dones.”

Per últim Badia ha remarcat que “les dones som la meitat de la població, el 2020 no ens podem trobar així, necessitem la complicitat dels homes i avançar en el Feminisme. Els i les socialistes ho tenim molt clar, som una comarca que fa bandera de la sororitat i de la lluita del feminisme i continuarem així.”

A la presentació han assistit l’alcalde de Sant Just, Josep Perpinyà; l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez; l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda; l’alcaldessa de Vallirana i Presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez; La diputada al Congrés i Secretària de Polítiques Feministes del PSC, Sònia Guerra; la Consellera de Feminisme al Consell Comarcal,

Ficheros adjuntos: