Baix Llobregat

El PSC presenta el Full de Ruta Feminista per a la Igualtat Real

  • Actualizado:
  • Creado:

El PSC del Baix Llobregat incorpora aquest full a les conclusions presentades al 5è Congrès de Dones de la comarca.

“Dones i representació política. Experiències de dones a la política institucional i orgànica” va ser el títol amb el que el passat 25 de setembre els i les socialistes de la comarca van debatre sobre el paper de les dones a la política tant institucional com orgànica. Càrrecs de diferents agrupacions, ajuntaments i personalitats rellevants, com l’ex ministra Leire Pajín o l’ex diptuada Dolors Renau, van exposar les seves vivències i van debatre com treballar l’empoderament i la visibilització de les dones en aquests àmbits.

Fruit d’aquesta jornada, els i les socialistes del Baix Llobregat han presentat unes conclusions al Congrés de Dones del Baix Llobregat en les que explica “els i les socialistes hem buscat el doble objectiu de mostrar que la igualtat efectiva entre dones i homes encara no és real a les institucions de la comarca, i per l’altra, que la paritat és un repte encara major a les estructures orgàniques dels partits”.

Tal com explica la Secretària de Polítiques d’igualtat del PSC del Baix Llobregat, Sònia Guerra “malgrat els avenços aconseguits gràcies a la Llei orgànica 3/2007, de 22 de març, per a la igualtat efectiva de dones i homes del Govern del President José Luís Rodríguez Zapatero, encara resta molt camí a realitzar per acabar amb les discriminacions de gènere, les quals són motivades i promogudes pel sistema patriarcal en el que vivim”.

El PSC exposa a les conclusions presentades que per aconseguir aquesta igualtat “la política és un dels àmbits estratègics que hem de transformar doncs, com creiem els homes i les dones socialistes: la política és l’eina, l’instrument que tenim a l’abast els i les ciutadanes per transformar el món, per modificar realitats.”

Segons Guerra les dades mostren el que defensem a nivell polític molts homes i dones compromeses amb la igualtat efectiva “que la revolució feminista encara està per fer tant a les institucions com als partits.” A més, assegura que “les dones i homes socialistes tenim la voluntat de tornar a situar en el centre de l’agenda política aquest tema. Nosaltres que tenim l’orgull de poder dir que som la formació política,  segons dades de l’Observatori del Baix Llobregat, amb més representació femenina (50,1%), amb més dones caps de llista (41,4%), amb més llistes cremallera, i amb més candidatures en les que la proporció de 3 dones i 2 homes està al primer tram de la llista”.

Per tot això els i les socialistes han aprofitat el Congrès per presentar el que serà el Full de Ruta per a la igualtat real del PSC del Baix Llobregat on s’estableixen els objectius i reptes a aconseguir com a partit polític i del que s’anima a ser partícep a la resta de forces polítiques de la comarca. El document recull 10 mesures, com l’elaboració del primer pla d’igualtat d’una organització política; accions positives per evitar situacions de segregació horitzontal i vertical; o incorporar la perspectiva de gènere en qualsevol acte de ciutat

 

 

Ficheros adjuntos: