Baix Llobregat

Gemma Lienas: "El PSC lluitarem pels drets de les dones"

  • Actualizado:
  • Creado:

La candidata número 4 del PSC, Gemma Lienas ha participat en una trobada sobre visibilització de dones a la cultura a Sant Joan Despí amb la també candidata Judith Riera i col·lectius de dones escriptores i emprenedores.

Gemma Lienas: "El PSC lluitarem pels drets de les dones, som la meitat de la població, del món, del poder"

 

Judith Riera ha insistit en la necessitat de tenir "un govern que tingui com a prioritat la lluita contra la violència masclista". Per Riera, regidora d'Igualtat a l'ajuntament del municipi "és necessari que el govern treballi al costat dels ajuntaments en matèria de feminisme i que incorpori aquesta perspectiva en el global de totes les polítiques públiques". La candidata ha declarat que "el masclisme, el patriarcat, ens discrimina i afecta de forma transversal en totes les esferes de la nostra vida" per això Riera ha demanat "treballar per una coeducació real i una educació sexual i afectiva des de la infància". Per últim ha demanat votar socialista aquest pròxim 14 de febrer per fer "que tots els pobles i ciutats de Catalunya siguin feministes".

Gemma Lienas, escriptora i activista feminista, que ocupa el número quatre a les llistes del PSC per Barcelona ha expressat la importància de "treballar per tenir referents reals per a les nenes, on es puguin emmirallar". Escriptores, científiques, artistes, que com ha dit Lienas "cal recuperar a la memòria col·lectiva i mantenir la voluntat de visibilitzar-les a l'educació, mitjans i a través de les institucions públiques".

Lienas ha insistit que "les dones som i hem estat sempre, la meitat d'aquest món. Som part de la història i hem format part de tots els canvis malgrat que no sortim als llibres". Per això, la propera diputada al Parlament ha declarat que "cal reivindicar el paper de les dones i no només ser objectes literaris si no subjectes. Tant al món de la cultura com arreu".

En aquest sentit, Liensa ha dit que "els i les socialistes ho tenim clar. Les dones som la meitat de la població, la meitat del món i volem la meitat del poder. Mereixem l'espai, els drets i les oportunitat que ens pertanyen" i per aconseguir-ho "nosaltres, el PSC lluitarem pels drets de les dones amb un govern amb mirada feminista".

També ha participat a la trobada la primera secretària del PSC Sant Joan Despí , Belén García que ha demanat complicitat als veïns i veïnes doncs " ens juguem moltes coses, entre elles la igualtat entre els homes i les dones. Necessitem la teva complicitat i el teu vot".

Ficheros adjuntos: