Baix Llobregat

La Generalitat gira l’esquena al Baix Llobregat amb uns pressupostos que no responen a les necessitats reals de la nostra comarca.

  • Actualizado:
  • Creado:

El PSC del Baix Llobregat ha presentat més de 100 esmenes als pressupostos de la Generalitat de 2017.

En roda de premsa, Antoni Poveda, Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, ha denunciat que a Catalunya tenim “un govern aturat, on els seus consellers i conselleres són veritables desconeguts, no fan territori, no contesten als alcaldes i no tenen acció directe en els i les catalanes”. Poveda ha lamentat que els pressupostos no tinguin cap intenció de solucionar temes com per exemple l’habitatge, doncs “en un moment en que torna a pujar el preu dels pisos, el govern no preveu cap partida per ajudar als i les joves a definir un projecte de vida ni per solucionar el problema dels pisos buits”.

Tampoc a sanitat, dependència o educació es dona cap resposta per part del govern de la Generalitat que “té els projectes paralitzats i s’ha desentès de la finançament de les escoles bressol o del manteniment de les escoles. Aquestes competències del govern les assumeixen avui en dia els ajuntaments”.

Per últim Poveda ha denunciat que aquests pressupostos són el reflex d’un govern de Junts pel sí “que està en mans de la CUP que actual sense criteri i que només vol teatralitzar”.

 

“Al 2010, amb el tripartit, s’invertien a la comarca 320 milions d’euros, al 2017 la inversió serà de 65 i d’aquests més de la meitat destinats a FGC, TV3 i L’9”

“Són uns pressupostos que giren l’esquena als Baix Llobregat i als seus municipis” ha dit la diputada i alcaldessa, Eva Martínez.

L’import total d’inversions a la comarca al 2017 és de només de 65 milions d’euros un 36% menys que l’últim pressupost aprovat del 2015. Un desinterès evident pels problemes de la comarca, si recordem que l’últim govern tripartit encapçalat per José Montilla al 2010 hi va destinar 320 milions d’euros. Parlem d’una retallada al Baix Llobregat de  255 milions d’euros.

El PSC del Baix Llobregat ha presentat més de 100 esmenes sobre temes com la sostenibilitat, ensenyament, salut, mobilitat o treball, entre d’altres. “En especial ens preocupa la manca de preocupació pel col·lectiu de la Gent Gran, doncs no es preveu la construcció ni manteniment de residències ni els serveis bàsics”, ha comentat Martínez.

“El nostre objectiu és resoldre les importants mancances que pateix la comarca del Baix Llobregat  anys rere any i que els presents pressupostos tampoc no resolen” ha dit la diputada que ha lamentat que Junqueres “el vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda s’oblidi de la seva pròpia comarca”.

Algunes de les reivindicacions que es contemplem a les esmenes són la reclamació d’algunes escoles i instituts (a Abrera, Corbera de Llobregat, Martorell o Gavà) fins a  millores en les infraestructures (desdoblament de la C224 a St Esteve Sesrovires, construcció de 3 parades de metro L3 a Esplugues, rehabilitació d’alguns edificis o inversions en diverses problemàtiques amb estacions i vies dels trens), passant per inversions en edificis nous o en millora de serveis en diversos ambulatoris i hospitals de la comarca; així com en la posada en marxa o la concertació de places públiques en residències.

Al marge d’aquestes esmenes, també s’han produït d’altres, que estan integrades a un altre document més genèric, on es parla, per exemple, de millores del finançament de les escoles bressol o del pagament del deute que la Generalitat té pendent amb els diferents Ajuntaments de la nostra comarca.

A la roda de premsa han participat també l’alcalde de Viladecans, Carles Ruiz; els portaveus socialistes a Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino i a Molins de Rei, Xavi Paz i el Primer Secretari de la JSC, Rubén Castro, entre d’altres companys i companyes.

Ficheros adjuntos: