Baix Llobregat

100 dones participen a la darrera edició del Sopar de dones del PSC Baix Llobregat.

  • Actualizado:
  • Creado:

La trobada ha tingut lloc a Sant Feliu de Llobregat i ha comptat amb la participación de la portaveu socialista Lourdes Borrell, la Secretària de Polítiques d’Igualtat Sònia Guerra i la actriu i activista feminista, Itziar Castro.

Lourdes Borrell ha donat la benvinguda al sopar explicant que “dona no naixem però ens fem” com deia Simone de Beauvoir. “Durant la vida ens posem etiquetes que ens fan ser el que som, també el superar-les.”

La portaveu socialista a Sant Feliu, guanyadora de les darreres eleccions municipals, ha recordat en relació a les concentracions contra la violació en grup a Manresa que “ahir vam demostrar que totes i també tots ens fem costat i vam dir que no és no, i que no és abús, és violació”.

La Diputada Sònia Guerra ha valorat l’èxit de participació del sopar: “és un motiu d’orgull reunir un dimarts de juliol a 100 dones, valentes i compromeses, que venim a empoderar-nos i parlar i treballar pel feminisme al Baix Llobregat”.


A més, com a secretària de polítiques d’Igualtat del PSC del Baix Llobregat ha valorat la tasca dels i les socialistes de la comarca que “escoltem a la ciutadania i posem les seves necessitats al centre de l’agenda política per això lluitem per la igualtat”.

Per últim Guerra ha remarcat que “l’esperit d’aquests sopars és reflexionar sobre el fet personal i el fet polític per marcar línies conjuntes de treball. El nostre cos també és polític, moltes vegades vivim condicionades per una visió patriarcal del que som. Convertim aquestes etiquetes en graons d’una escala que ens permeti pujar a trencar el sostre de vidre”.

L’actriu i activista feminista Itziar Castro ha explicat part de la seva experiència: “per qualsevol cosa que dic o faig tingui o no a veure em critiquen, em jutgen. Jo crec en la llibertat que cadascú sigui i faci com vulgui, el principal és estimar-se a un mateix, desetiquetar-te i començar a partir d’aquí”.

Castro ha recordat que “em preguntaven si seria activista si em feia famosa, jo pensava que no, que era apolítica, ara veig que no cal ser de cap partit però tot és política. Veus que el que fas serveix, prens consciència.” I per últim ha insistit en que “a vegades és molt difícil ser una mateixa i més de manera pública però si això serveix per ajudar a algú a lluitar, benvingut sigui”.

Aquesta és la sisena edició d’aquesta trobada entre les dones socialistes de la comarca per trobar un espai d’empoderament, on compartir experiències i idees i marcar les línies de treball per la igualtat real a la comarca del Baix Llobregat.