Baix Llobregat

Alcaldesses i alcaldes metropolitans fan una crida a aprovar els pressupostos de l’Estat

  • Actualizado:
  • Creado:

El secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, i una cinquantena d’alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores socialistes metropolitans demanen el vot favorable als pressupostos de l’Estat per garantir 600 milions en polítiques d’habitatge

La secretària d’Estat d’Habitatge del Govern d’Espanya, Helena Beunza, s’ha reunit avui amb una cinquantena d’alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores del PSC dels 36 municipis que composen l’Àrea Metropolitana de Barcelona per debatre sobre el greu problema de manca d’habitatge socials que pateixen aquests municipis.


Núria Marín, alcaldessa de l’Hospitalet, Antonio Balmón, alcalde de Cornellà de Llobregat, Lluïsa Moret, alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, entre d’altres, han participat en aquesta trobada, en què Antonio Balmón, vicepresident de l’AMB, ha posat en valor la “coordinació existent actualment entre el govern de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el govern d’Espanya, i que és especialment intensa amb la Secretària General de l’Habitatge”.


El secretari de Política Municipal del PSC i també vicepresident de l’AMB, Jaume Collboni, ha explicat diferents polítiques que l’Àrea està posant en marxa o planificant per tal d’acabar creant 4.500 habitatges socials de lloguer durant els propers 8 anys, que complementaran als que pugui fer la ciutat de Barcelona. “Colau ha fracassat a la ciutat en construcció d’habitatge social, a penes tindrem 600 pisos acabats en aquest mandat. Com ja he dit, la gent no pot viure sobre plànols o projectes”, ha dit Collboni.


“La feina que està fent el President Sánchez és l’esperança de poder fer molt més en habitatge, ampliar la durada dels contractes de lloguer i reforçar els drets dels llogaters, afavorir mecanismes de regulació dels preus de lloguer, una inversió de més de 600 milions d’euros per a construir habitatge social, el compromís de fer-ne 20.000 habitatges socials nous, o la decisió de que paguin els bancs l’impost d’actes jurídics”, ha explicat Jaume Collboni.


Per Collboni però, “moltes d’aquestes iniciatives sols es podran fer si tenim uns pressupostos a Espanya. Emplacem a ERC i a Pdcat a que si realment aposten per l’habitatge públic assequible recolzin amb els seus vots els PGE de l’Estat. Es queixen sempre de no tenir recursos, i quan se’ls ofereixen ho refusen. No els entenem. Quantes famílies podrien disposar d’un pis públic gràcies a aquest increment econòmic que proposem els socialistes? Si refusa aquests recursos de Madrid, demanarem un increment equivalent de recursos per part de la Generalitat. No som optimistes en això, ja que amb plenes competències el govern de Torra no ha fet gairebé res en habitatge social”


Per la seva banda, la secretària d’Estat d’Habitatge, Helena Beunza ha explicat que el Govern d’Espanya posarà en marxa un Reial Decret amb mesures urgents per garantir l’exercici del dret a un habitatge digne, amb propostes més immediates i dissenyar una política d’habitatge a llarg termini, que inclou una modificació del Pla Estatal d’Habitatge.

Palabras clave: