Baix Llobregat

Belén García es converteix en la primera alcaldessa de Sant Joan Despí

  • Actualizado:
  • Creado:

El PSC del Baix Llobregat celebra que sigui la primera dona al capdavant del consistori i que la seva tria suposi "la continuïtat d’un projecte polític, el socialista, que ha transformat Sant Joan Despí des de 1983"

La fins ara primera Tinenta d’alcalde de Sant Joan Despí, Belén García, s’ha convertit aquest divendres en la primera alcaldessa de la ciutat després que els 11 regidors socialistes i els 2 de Sant Joan Despí En Comú hagin votat favorablement la seva candidatura. Belén García substitueix en el càrrec a Antoni Poveda, que va renunciar a l’alcaldia el passat dijous 30 de setembre.

 

El ple, que s’ha celebrat al Teatre Mercè Rodoreda degut a les restriccions de la pandèmia, ha comptat, entre altres, amb la presència del president Montilla, la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez; la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de L'Hospitalet, Núria Marín; la portaveu del grup socialista al Senat, Eva Granados; el vicepresident executiu de l'AMB i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón;  la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat i alcaldessa de Vallirana, Eva Martínez, les diputades Sònia Guerra i Rocio Garcia; el diputat José Zaragoza; i alcaldes, alcaldesses i regidors i regidores socialistes de la comarca. També han assistit al ple d'investidura els exalcaldes Carles Riba i Eduard Alonso així com representants sindicals.

 

El PSC del Baix Llobregat celebra que Belén García sigui la primera alcaldessa de la ciutat i que la seva tria suposi “la continuïtat d’un projecte polític, el socialista, que ha transformat Sant Joan Despí des de 1983”.

 

Antoni Poveda, que també es el primer secretari del PSC Baix Llobregat, ha afirmat que “és un enorme orgull veure com Sant Joan Despí té la seva primera alcaldessa” i que la ciutat “no podria estar en millors mans”. Així mateix, s’ha mostrat convençut que Belén García seguirà la “transformació social, ecològica i feminista”  impulsada pels diferents governs socialistes i ha recordat que “ja ha demostrat ser una gran gestora i una gran política” en les diferents responsabilitats que ha ocupat.