Baix Llobregat

Exigim més inversió per a garantir la seguretat dels i les ciutadanes de la nostra comarca

  • Actualizado:
  • Creado:

EL PSC del Baix Llobregat reclamarà al Parlament que vetlli pel bon funcionament del cos de Bombers de Sant Feliu de Llobregat.

El Parc de Bombers de Sant Feliu Llobregat ha denunciat la manca de bombers resultant “d’una mala planificació des de fa anys de la Direcció General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments (DGPEIS) de la Generalitat de Catalunya”.

A més, han denunciat que supleixen amb hores extres les mancances del servei que d’altra manera quedaria desatès, amb el perill que això suposa pels ciutadans i les ciutadanes. En concret denuncien un còmput de “més de 900 mil hores extraordinàries durant 2017 i 2018”. Per aquest motiu, representants del parc de Bombers de Sant Feliu han informat que des del dia 10 de desembre i fins al 10 de gener han decidit no fer cap hora extra, en protesta “de la situació lamentable a la qual s’ha arribat”. Això provoca que, per exemple en aquestes festes el Parc es trobi sota el mínim legal, sense bombers suficients per oferir serveis mínims amb un greu risc de demora en cas que hi hagi simultaneïtat de serveis.

El PSC vol mostrar tot el seu suport als i les professionals del Parc de Bombers de Sant Feliu que han suplert les mancances de la gestió de la Generalitat amb el seu sobreesforç. A més, mostra el seu desconcert davant la manca de resposta i la inacció del govern de la Generalitat que coneixia aquesta problemàtica. Sense anar més lluny, aquest mes de desembre, el PSC va aconseguir que el Parlament aprovés de la creació d’un parc de bombers a la zona central de la comarca tot i que va ser amb els vots en contra de Junts x Catalunya i ERC que van argumentar que “no es tractava d’un tema prioritari”.

Des del PSC continuarem vetllant per la seguretat dels i les ciutadanes del Baix Llobregat i durant el mes de gener presentarem una nova proposta de resolució per reclamar una millor gestió del Parc de Bombers de Sant Feliu de Llobregat. Ens afegim a la reclamació del Parc, que demana la contractació de més professionals, més mitjans materials i el correcte manteniment de vestuari, material, vehicles i instal·lacions.

Els i les socialistes considerem que és urgent que la Generalitat reaccioni i treballi per posar en marxa mesures per assegurar que es pot garantir la seguretat dels i lde les ciutadanes dels municipis de la comarca.