Baix Llobregat

“El govern independentista ignora les necessitats de la ciutadania del Baix Llobregat"

  • Eva Granados
  • Actualizado:
  • Creado:

El projecte de pressupostos del Govern Torra-Aragonès amb el suport dels Comuns no planteja les inversions imprescindibles per al Baix Llobregat i deixa sense resposta les necessitats urgents.

Eva Granados, Diputada i Portaveu Socialista, ha assegurat que els pressupostos de la Generalitat “no posen solució a les necessitats d’inversions de la comarca” i que “no fan una aposta per recuperar els serveis públics que retallats durant els darrers anys”. “Som la Comunitat Autònoma que abans va començar les retallades i la que més està trigant a revertir-les” ha afegit. A més Granados ha criticat que el govern de Catalunya “oblida les necessitats reals de la ciutadania i dels territoris”.

La diputada ha insistit en el fet que “és una dècada perduda per culpa dels governs independentistes. Als i a les ciutadanes del Baix Llobregat aquesta deixadesa ens ha fet perdre moltes inversions i la manca d’atenció als serveis públics han afectat directament la quotidianitat de les persones i famílies en totes les etapes de la vida.”

Des del PSC del Baix Llobregat s’han introduït durant aquests dies més de 70 esmenes al projecte de Pressupost de la Generalitat pel 2020, que té com a objectius prioritaris la recuperació de serveis bàsics com la sanitat, l’ensenyament, l’atenció a persones amb dependència, els habitatges socials, totes elles imprescindibles per tornar a prioritzar les necessitats de les persones.

“El govern gestiona d’esquena a les prioritats ciutadanes i provoca que mantinguem esmenes d’equipaments públics any rere any” ha dit Granados. Pel pressupost del 2020 vol destacar la necessària inversió per des col·lapsar les urgències hospitalàries, el CUAP que s’ha de construir al Consell Comarcal i que ha de donar serveis a 180.000 habitants de la comarca. També és imprescindible garantir la seguretat dels nostres ciutadans i ciutadanes i per això cal construir i posar en marxa un parc de Bombers a l’Ordal. La diputada ha remarcat que “cal que tota la ciutadania tingui els mateixos serveis i per això s’ha de dignificar el conjunt d’urbanitzacions que tenim als nostres municipis on encara manquen serveis importants”.

“Els ajuntaments han assumit durant aquests anys la càrrega d’arribar a on ha volgut arribar el govern, però la situació és ja insostenible” ha explicat Antoni Poveda, Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat.

Poveda ha resumit l’objectiu de les esmenes presentades pel PSC: “necessitem i volem una comarca més habitable, més verda i sostenible. Una comarca per treballar i per viure”. Per Poveda “en definitiva, hem treballat en propostes per fer una comarca més sostenible, cohesionada i socialment justa per fer front als reptes que té Catalunya i el Baix Llobregat en els anys vinents, reptes dels quals la Generalitat fa anys que sense preocupar-se”.