Baix Llobregat

La cultura, producte de primera necessitat.

  • Cristina Maza, Sec de Cultura
  • Actualizado:
  • Creado:

En aquests moments, no només subsistim amb menjar, beguda i teletreball, també sentint instints quasi primaris com els que ens aporten la música, llibres, pel·lícules, dansa, teatre, opera o concerts.

#yomequedoencasa #totsortiràbé

Els amics i les amigues ens envien llibres on line, series i pel·lícules que podem veure, enllaços a un món virtual d'escenaris amb dansa, teatre o òpera; sentim gent cantant als balcons i finestres dels nostres carrers que ens fa que ens aparegui un somriure; assistim a museus virtuals i a sentir la poesia des del nostre sofà; pintem dibuixos que enviem a les nostres famílies perquè sàpiguen que continuem aquí i que estem bé; agafem aquell llibre que volíem llegir fa temps i no havíem pogut encara; comencem a fer ioga gràcies al fet que una companya t'envia un enllaç o zumba perquè la teva neboda et fa una vídeo conferència i una classe en la distància tan propera gràcies a les tecnologies; aprofites per parlar amb totes aquelles persones que fa uns temps que volies trucar, amigues, companys, família i… filòsofes de la vida; comparteixes moments amb la família que no esperaves però que aquí estan i has d'aprofitar; parles de la vida amb els teus veïns i veïnes pel balcó i els descobreixes de debò; tanques els ulls i viatges.

Estem vivint un moment complicat en què hem d'anar tothom a una, fent cas de les recomanacions que ens arriben. Estem en una situació d'emergència de la qual ens en sortirem gràcies a la magnífica feina que estan fent tants i tants professionals i tota la societat en general. Una situació en la qual ens hem de quedar a casa per responsabilitat cívica i, en aquests moments, no només subsistim amb menjar, beguda i teletreball, també sentint instints quasi primaris com els que ens aporten la música, llibres, pel·lícules, dansa, teatre, opera o concerts.

La nostra identitat i supervivència s'alimenta també de la cultura, ja que ella permet que ens emocionem, que vibrem, que imaginem i somiem, que continuem aguant i creixent. Ara i sempre, la cultura és de primera necessitat i per això dels del PSC del Baix Llobregat estem amb vosaltres en aquests moments i us convidem a continuar gaudint de la cultura.

 

Per pasar aquests dies un recomano:

 

Llibre imprescindible “El hombre en busca de sentido” de Víktor Emili Frankl

Una recomanació d’una amiga: “Entre visillos” de Carmen Martin Gaite

Una película que ha fet historia: “El ciudadano Kane” de Orson Welles

I com no, música per sentir i viure: Joaquin Sabina i Norah Jones