Baix Llobregat

La solidaritat i la cooperació eines clau per fer front al virus.

  • Mihai Fodor, sec. solidaritat i coop.
  • Actualizado:
  • Creado:

La cooperació i l'atenció constant cap aquestes persones seguirà sent una de les nostres prioritats, per què forma part del nostre ADN polític. Ara més que mai la solidaritat té força i presència en el nostre dia a dia.

La situació de confinament és molt dura, no estic descobrint cap novetat. Les notícies de l'evolució de la pandèmia, en plena corba creixent de nombre de víctimes és descoratjadora, sense cap dubte. D'aquesta crisi en sortirem junts i reforçats. Cal ressaltar la capacitat que tenim com a societat per a mobilitzar-nos quan perseguim la consecució d'un objectiu comú. Cada dia presenciem molts successos on la solidaritat, l'esforç individual o col·lectiu i la cooperació són protagonistes de moltes situacions que es desenvolupen al nostre entorn, i és que durant les adversitats la societat també ens mostra una de les seves facetes més amables i il·lusionants.

Els nostres replans, els balcons cada nit i les xarxes socials durant aquests dies, s'omplen de missatges de solidaritat. Es compten amb milers tots els anuncis dels veïns i les veïnes que voluntàriament s'ofereixen per realitzar tasques corrents de persones que formen part de la població de risc. Les mostres de suport i agraïments cap al personal sanitari, de seguretat i del sector alimentari entre altres és constant però mai seran suficients, ens faltaran nits durant l'any per aplaudir la valenta tasca que estan realitzant per tots i totes nosaltres.

Sempre, però ara amb més èmfasi, hem d'ajudar a aquelles persones que més ho necessiten, evitant que ningú es quedi enrere. La cooperació i l'atenció constant cap aquestes persones seguirà sent una de les nostres prioritats, per què forma part del nostre ADN polític. Ara més que mai la solidaritat té força i presència en el nostre dia a dia.

Aviat arribaran els dies on tornarem a viure frenèticament, accelerats amb milers de tasques a realitzar, tant de bo aquesta situació ens faci reflexionar a no descuidar el temps que tenim per viure i gaudir dels altres, amb els altres i de nosaltres mateixos. Tant de bo que aquests reptes ens ajudin a ser més conscients com a societat i implicar-nos també en l'èxit de les persones que tenim al nostre costat i que moltes vegades les presses no ens deixen veure.


Mentre vivim el confinament a casa, preservant la nostra salut i la dels altres, posem-li ales a la nostra imaginació amb una sèrie de llibres que m'ha recomanat una lluitadora, una persona molt valenta, una persona que aviat vencerà el virus i tornarem a trobar-nos i seguirem rient. Molts ànims África, estem amb tu.


El llibre 'El pájaro de zinc' d'África Lorente Castillo
El poemari 'Ahora que ya bailas' de Miguel Gane