Baix Llobregat

No ens deixarem enganyar: L’1-O no té garanties i no s’ha d’anar a votar! Així no!

  • Miquel Iceta
  • Actualizado:
  • Creado:

Pedro Sánchez ofereix "diàleg on ha hagut silenci, compromís on ha primat l’electoralisme i acció on ha hagut immobilisme”

“No ens deixarem enganyar: l’1-O no s’ha d’anar a votar! Així no!” ha explicat Miquel Iceta a la Festa de la Rosa de Gavà, on ha volgut denunciar també la hipocresia d’alguns dirigents davant el referèndum de l’1-O:  “Quan Oriol Junqueras era alcalde, complia la llei. Per què ara vol que els alcaldes i alcaldesses socialistes no ho facin?” ha recordat Iceta, que també ha lamentat la posició de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ahir es solidaritzava amb els alcaldes que diuen que incompliran la llei: “Per què no es solidaritza amb els que alcaldes i alcaldesses socialistes que reben insults i amenaces per complir la llei? S’ha preguntat, tot lamentant també la manca de transparència respecte l’acord de Colau amb Puigdemont i el seu posicionament davant l’1 d’octubre “No es pot acontentar tothom ni es pot enganyar tothom a tothora!”

Davant unes 20.000 persones, el primer secretari del PSC ha volgut deixar clara la manca de garanties de l’1-O:  “És il·legal. Ens ho han avisat els lletrats del Parlament, el Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya, la Comissió de Venècia del Consell d’Europa, ho ha dit moltes vegades el Tribunal Constitucional” ha recordat per tot seguit alertar que no és “Com Sempre”, com els organitzadors diuen: “Amb urnes amagades, amb paperetes fetes a casa, sense cens, sense rebre informació a domicili, sense vot per correu, i amb el vot exterior que és una burla i els del NO no fem campanya. Com poden dir que és com sempre? És com mai!”

Iceta ha deixat clar que els i les socialistes “no acceptem el fals dilema de trencar-ho tot o quedar-nos com estem” i ha posat sobre la taula l’engany dels independentistes quan parlen de diàleg: “No es possible dir que vols dialogar si t’encaparres en fer l’ 1-O. Qui vol dialogar posa el comptador a zero i està disposat a cedir”. El primer secretari també ha agraït a Pedro Sánchez el seu compromís per mantenir obertes les vies de diàleg, per obrir camins per l’acord i haver portat al Congrés dels Diputats una comissió per a explorar solucions. “Volem una España federal en la que una majoria de ciutadans i ciutadanes de Catalunya es sentin còmodes, no una solució per a la meitat més un, no la derrota de la meitat menys un”

En aquest sentit, Pedro Sánchez ha ofert “diàleg on ha hagut silenci, compromís on ha primat l’electoralisme i acció on ha hagut immobilisme”. Sánchez ha volgut deixar clar que “no és cert que la Constitució sigui intocable i que no es pugui avançar cap a un estat federal” i s’ha mostrat convençut que aquesta és la solució: “L’Espanya plural ens ho exigeix”.

Raquel Sánchez, alcaldessa de Gavà i amfitriona de la festa, ha estat l’encarregada d’obrir l’acte, que ha començat amb crits de “President”. L’alcaldessa  ha lamentat que malgrat que els independentistes diguin que va de la revolució dels somriures “els que veig massa sovint emprenyats i intransigents” i ha recordat que el que cal és “estendre ponts, com fa Miquel Iceta!”. L’alcaldessa ha donat les gràcies al Primer Secretari del PSC per “estar al costat dels alcaldes i alcaldesses en aquests moments. Per defensar-nos. Estem orgullosos de tu!” ha dit a Iceta, per tot seguit donar les gràcies al Secretari General del PSOE, Pedro Sánchez “Perquè tu saps que no podem continuar així, que calen sortides, propostes, i això és el que estàs fent”.

Durant l’acte també s’ha pogut comptar amb la presència d’en Mingo, un militant socialista que es va fer famós la setmana passada gràcies a les xarxes socials, i que no ha volgut perdre l’ocasió de dir quatre veritats sobre l’1-O:"Amb el que ens va costar el dret aconseguir el dret a vot i ara volen fer això sense cens ni res! Amb mi que no hi comptin” ha dit en Mingo, i ha recordat als assistents que “cal que ràpid Pedro Sánchez i Miquel Iceta siguin els pròxims presidents, a Catalunya i Espanya”.