Baix Llobregat

Poveda: “aquesta escola vol ser un homenatge a Chacón, que va portar el socialisme al límit"

  • Actualizado:
  • Creado:

El PSC del Baix Llobregat ha celebrat la primera edició de l’Escola de Formació Carme Chacón, avui a Sant Boi de Llobregat.

150 persones han participat avui a la primera edició  de l'Escola de Formació Carme Chacón, que ha tingut lloc aquest dissabte a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer de Sant Boi de Llobregat.

La inauguració ha comptat amb l’alcaldessa de Sant Boi,  Lluïsa Moret que ha tingut un rècord per a la Carme Chacón “una dona que ens escoltava i ens representava”.

El Primer Secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda ha explicat que "amb aquesta escola volem fer un homenatge a una persona, Carme Chacón, que va saber portar el socialisme al límit” i ha recordat el compromís de Chacón  “amb la justícia social”  explicant que els temes de la primera Escola, salari digne, polítiques d’habitatge i formació “representen el que la nostra companya defensava i pel que lluitava”.

El Primer secretari del PSC, Miquel Iceta ha insistit en que “l'objectiu del pressupostos és millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Haurem d'aconseguir una majoria que posi les polítiques socials al centre" i, en referent al nom que a partir d’ara portarà l’escola, ha assenyalat que la pèrdua de Carme Chacón “no ens ha de paralitzar, sinó que hem de fer que el seu record sigui un estímul per continuar treballant”.

 

Record i homenatge a Carme Chacón a La primera Escola de Formació Carme Chacón, que  organitza la secretaria de Formació de la Federació del PSC del Baix Llobregat.

La mare de Carme Chacón, Esther Piqueras, ha expressat l'agraïment de la família pel gest del PSC que l'escola portés el seu nom com a homenatge. Per a la mare, aquesta escola conjuga les dues grans passions de Carme Chacón, "la formació i la política". També ha expressat "el reconeixement a les alcaldesses i regidores que lluiten per la igualtat entre homes i dones. "

La família de Carme Chacón, entre emotius aplaudiments, ha rebut com a homenatge un quadre amb la il·lustració de la dirigent socialista, fet per l’artista del Baix Llobregat, Gisela Navarro Fuster.

 

Formació i política

L’escola ha continuat amb una primera taula amb José Moisés Martín, Economista i consultor internacional; Pepe Álvarez, Secretario General de UGT España; i la Diputada al Parlament i portaveu del PSC Eva Granados; en la que s’han epxlicat propostes i problemàtiques sobre el Salari Digne, moderada pel Primer Secretari de la JSC del Baix, Marc Cabañas.

 

Tot seguit, ha tingut lloc la ponència: “possibilitats i oportunitats des dels municipis en habitatge” amb Rosa Maria Ibarra, Secretària de Justícia, Serveis Públics, Funció Pública i Habitatge;  i Pedro Saura, Secretario de Estado de Infraestructuras, Transporte y Vivienda;  moderada pel Secretari de Política Municipal del PSC del Baix Llobregat, José Antonio Artímez.

La tercera i última taula ha tractat sobre “la influències de les Xarxes socials” i ha comptat amb l’assessor de Presidència i ex alcalde de Jun, José Antonio Rodríguez Salas, i ha estat presentada pel Secretari de Ciberactivisme del PSC del Baix Llobregat, Kiko Benítez.

Per últim, la Secretària de Formació del PSC del Baix Llobregat, Mariber Pelaez ha valorat postivament “l’asssistència i participació d’aquesta primera edició de l’Escola de Formació del PSC Baix Llobregat- Carme Chacón” i ha recordat que “els valors de la formació política han estat i estaran sempre presents al PSC, tal i com els defensava la nostra companya Carme.”