Baix Llobregat

Prenem cura de la nostra gent gran

  • Cristina Agustí, Sec. Gent Gran
  • Actualizado:
  • Creado:

"Per tot el que la gent gran ha fet per nosaltres, els hi devem i tenim l'obligació d'estar a l'altura, protegint-los i vetllant pel seu benestar" #totsortiràbé #yomequedoencasa

La gent gran és el grup de risc més important i és la nostra responsabilitat vetllar per ells. Ells i elles són el gran pilar que han tingut les nostres famílies en temps de crisis, són els que ens han donat suport tant econòmicament, amb les seves pensions, com amb la cura dels nostres infants. Podríem dir que sense els i les nostres grans la incorporació de la dona a la vida laboral encara hagués estat més complicada.

Diàriament estem rebent informació sobre el coronavirus (COVID-19). És molt important prendre mesures per prevenir el contagi. Aquestes mesures són senzilles i les podem posar tots i totes en pràctica per protegir-nos.

Per tot el que la gent gran ha fet per nosaltres, els hi devem i tenim l'obligació d'estar a l'altura, protegint-los i vetllant pel seu benestar, sent molt acurats i duent a terme les mesures de prevenció que des del món sanitari ens indiquin.

Des de les nostres agrupacions parlem cada pocs dies amb la nostra gent gran per saber com estan i veure si necessiten alguna cosa.

És molt important, estar a casa, no sortir al carrer, no tenir contacte amb d'altra gent, per evitar que ens encomanin. També és molt important rentar-se les mans sovint, utilitzar mocadors de paper d'un sol ús, no compartir coberts, gots, tovalloles amb altres persones que estan a casa.

Estar uns dies a casa ens pot servir per ordenar aquell calaix de fotografies que mai tenim temps, és un bon moment per fer aquella trucada que sempre deixem per més endavant, escriure aquell llibre de memòries, d’històries de la família, llegir algun llibre, veure pel·lícules, escoltar música...

 

Alguns suggeriments:

Webs:

Pel·lícules

RTVE

https://www.rtve.es/television/20200313/peliculas-cine-gratis-online-para-pasar-cuarentena-streamming/2010016.shtml
 

Llibres Gratuïts

https://www.casadellibro.com/libros-ebooks-gratis/184

 

Biblioteca Digital Mundial (accés gratuït) https://www.wdl.org/es/