Baix Llobregat

Quan passi la crisi serà el moment de les polítiques econòmiques i socials

  • Gina Pol, Sec. de Polítiques Socials
  • Actualizado:
  • Creado:

La gestió de la crisi actual i futura.

#joemquedoacasa #totaniràbé

Vivim una emergència sanitària, social i econòmica. El Covid-19 ha donat un cop brutal al nostre sistema socioeconòmic. La gestió de la crisis no és fàcil. S’ha d’actuar amb informació que evoluciona contínuament i que requereix d’una gran coordinació entre les diferents administracions públiques, les organitzacions social i la ciutadania. És el moment d’actuar sense fissures i amb fermesa.

El lema #joemquedoacasa costa d’aplicar perquè no veiem físicament l’enemic que ens obliga a confinar-nos a la nostra llar. Sí que el veuen clarament els professionals i les professionals dels centres de salut i per això, són tan importants els missatges que arriben del sector sanitari. Fem cas de les seves recomanacions per aconseguir tan aviat com sigui possible que es redueixin el nombre de positius en Covid-19.

El Govern de Pedro Sánchez està liderant la gestió de crisis amb la màxima transparència. Fruit del debat, neixen els acords de Govern i evolucionen les decisions preses. El ministre Salvador Illa transmet confiança i credibilitat, i cal valorar de forma positiva la seva gestió.

Mai fins ara s’havia viscut una situació d’aquest tipus on es paralitzen països sencers i s’implanten mesures inèdites. Ara és el moment dels serveis sanitaris, els serveis socials i els serveis de seguretat, però quan passi la crisi, serà el moment dels serveis d’empresa, els serveis d’ocupació i l’impuls de mesures fiscals d’acompanyament.

Vivim el confinament a les cases de la millor manera possible perquè la salut no només s’ha de preservar de forma física sinó també mental. Gràcies a les videotrucades podem tenir ben a prop a la nostra gent. Recupereu el contacte amb les amistats que l’estrès del dia a dia us havia allunyat. Mireu-vos a través de la pantalla i cuideu-vos mútuament. I si voleu, recupereu les cartes escrites a mà, i feu-ne entrega quan passi tot. Serà un bon record d’amistat.