Baix Llobregat

Quedem-nos a casa, però no deixem de moure’ns

  • Actualizado:
  • Creado:

Article del Secretari d’Esports del PSC del Baix Llobregat, Juan Pedro Pérez.

La pràctica d’esport i d’activitat física forma part de la vida diària de molts ciutadans i ciutadanes de totes les edats. Sabem que comporta beneficis per a la salut, ajuda a prevenir i controlar les malalties, i esdevé un extraordinari factor socialitzador, generador de models positius, de valors de ciutadania, d’integració i cohesió social.

L’esport acompleix també una important funció educativa, afavoreix el desenvolupament psicològic en la infància i la joventut i és un motor de dinamisme econòmic, creador de llocs de treball i que contribueix en la projecció dels pobles i ciutats.

En la vessant individual, L’exercici físic millora la funció mental, la memòria, la rapidesa, la imatge corporal i la sensació de benestar, i produeix una estabilitat en la personalitat caracteritzada per l’optimisme.

En aquest dies de confinament, l’activitat física, més enllà d’una alternativa d’oci, és una recomanació per a tothom. Els beneficis abans esmentats relacionats amb el benestar físic, mental i emocional esdevenen importantíssims en dies com aquests, a on l’aïllament i la monotonia amenacen amb capitalitzar les nostres energies.

Podem reservar-nos una estona cada dia per moure’ns, al menys mitja hora. Podem aprofitar tots els racons de casa per improvisar el nostre gimnàs particular. Caminar uns minuts pel passadís saltant i movent els braços i cames per escalfar, per exemple, i després fer servir el saló o qualsevol habitació per fer exercicis adaptats a la nostra condició física, com ara flexions, abdominals o sentadetes per treballar les cames, o per fer estiraments de tots els grups musculars.

També podem aprofitar les nombroses iniciatives que han sorgit a les xarxes socials i a diferents mitjans de comunicació encaminades a facilitar a la població confinada alternatives i plans d’entrenament, entre les que es troben les de molts ajuntaments que proposen vídeos, connexions i classes dirigides a distància per fer que ningú es quedi sense practicar activitat física a casa.

Hem d’agrair les propostes, moltes d’elles altruistes, per fer arribar a tothom alternatives saludables al sedentarisme del confinament. Aquests dies la responsabilitat de quedar-nos a casa es fa més suportable si ens mantenim en forma i de bon humor. L’activitat física, ja ho hem dit, aporta algunes de les claus per aconseguir-ho.

Quedem-nos a casa, però no deixem de moure’ns. És un consell dels Socialistes del Baix Llobregat.