Baix Llobregat

Sonia Guerra: “La igualtat és una prioritat pel govern de Pedro Sánchez”

  • Actualizado:
  • Creado:

Assemblea oberta a Gavà amb els sindicats majoritaris de la comarca per parlar de les propostes socialistes per acabar amb la bretxa salarial.

L’ex diputada i candidata a eleccions, Sònia Guerra ha participat en un debat sobre la bretxa salarial amb Victòria Corbacho, Secretària d’Igualtat d’Ugt Baix; Josep Maria Romero, Secretari Comarcal de CCOO i l’alcaldessa de Gavà i Secretària de polítiques de les Dones del PSC, Raquel Sánchez.

L’alcaldessa Raquel Sánchez va recordar que “necessitem acabar amb les injustícies que encara en el s. XXI vivim les dones. Des del govern de Pedro Sánchez s’han fet moltes propostes mentre que a Catalunya trobem un govern que no governa. Una paràlisi que afecta en especial a les dones amb la reducció alarmant de les inversions en polítiques de gènere any rere any”. Per Sánchez “les eleccions vinents són una nova oportunitat de revertir aquesta situació”.

Per part d’UGT del Baix Llobregat, Victòria Corbacho va assegurar que “no conec cap empresa sense bretxa salarial, però moltes vegades no la sabem identificar. És important fomentar la pedagogia en aquest aspecte, identificar el problema per combatre’l.”

Corbacho va repassar dades importants d’aquesta problemàtica “que afecta directament a les pensions, per això sempre diem que  la precarietat té rostre de dona. 7 de cada 10 dones cobra menys de 1000 euros”.

Finalment la secretària d’Igualtat de la UGT del Baix va demanar solucions contra la bretxa salarial com “trencar els estereotips de gènere, donar més valor a les cuides, treballar a través de la negociació col·lectiva i amb major representació sindical de les dones, formar amb mirada de gènere complint les lleis d’igualtat i derogant la reforma laboral del PP”.

Josep Maria Romero de CCOO va insistir en què “parlar d’igualtat plena i real és necessari. Parlem de la reivindicació d’una injustícia: homes i dones vivim en un patriarcat en una relació absolutament desigual entre homes i dones”, en aquest sentit Romero va dir que “els sindicats tenim la responsabilitat de treballar per l’eradicació de les desigualtats, incorporant a les dones a tots els llocs de decisió, feminitzant els sindicats”.

Romero va parlar també del concepte “noves masculinitats” assegurant que “hem d’intentar educar en la transformació social que han de fer els homes, deixar enrere els codis traspassats del patriarcat i fomentar una nova masculinitat conscienciada. Assumint el triomf d’una societat diversa més lliure on tothom se senti reconegut avançant en la igualtat.”

Per últim l’ex diputada i candidata al Congrés, Sònia Guerra va expressar la seva indignació amb la situació en què viuen les dones “estem fartes de no poder sortir a córrer sense por, de viure assetjament sexual a la feina, de patir bretxa salarial, bretxa a les pensions per haver-nos dedicat al treball reproductiu no valorat. Fartes d’accedir a treballs feminitzats que es paguen amb menys salari. Fartes de polítics com VOX, PP i C´s que qüestionin  la violència masclista que ha deixat al camí a més de 1000 dones. I fartes de la guerra declarada contra l’home i la dona moderns que aposten per la reivindicació feminista”.

Per Guerra, les propostes socialistes en temes d’igualtat són necessàries i urgents per assolir la igualtat real. Propostes que passen per la conciliació laboral, sancionar a empreses que mantinguin situacions de bretxa salarial, que la perspectiva de gènere estigui incorporada de manera transversal a totes les àrees del govern; potenciar la formació professional i tècnica per a dones, desfeminitzant els treballs relacionats històricament amb les dones i en especial: amb una major inversió al Pacte d’Estat contra la Violència Masclista.

Tal com va explicar Guerra “el govern de Pedro Sánchez ha estat exemple al món pel seu compromís amb la igualtat. El consell de ministres, col·locar les polítiques d’igualtat a Vicepresidència o aconseguir una legislació conjunta contra la violència de gènere són exemples. Sánchez ha recuperat la cotització per a les persones cuidadores, el 95% són dones, i ha augmentat els permisos de paternitat, doncs no assolirem mai igualtat real en allò públic si no la tenim en el món privat”.

Per tancar el debat la candidata va assegurar que “les propostes dels i de les socialistes garanteixen continuar la lluita cap a una societat democràtica, igualitària i més justa”.