Baix Llobregat

Ana Alba es converteix en la primera alcaldessa de Sant Andreu de la Barca

  • Actualitzat:
  • Creat:

El PSC del Baix Llobregat celebra que l’alcaldia de la ciutat continuï sent socialista perquè això vol dir que el municipi seguirà sent transformat des d’una perspectiva progressista, ecologista, feminista i de proximitat

La regidora d’Urbanisme i Obres Municipals de Sant Andreu de la Barca i presidenta de l’Àrea de Promoció de la localitat, Ana Alba, s’ha convertit aquest dissabte en la primera alcaldessa de la ciutat després que els 10 regidors del grup municipal socialista i els 3 de Ciutadans hagin votat a favor de la seva candidatura en un ple extraordinari que s'ha celebrat al teatre Núria Espert. Alba substitueix en el càrrec a Enric Llorca, que va renunciar dijous passat a l’alcaldia després d’haver ostentat durant 26 anys la màxima responsabilitat municipal.

 

El PSC del Baix Llobregat celebra que Sant Andreu de la Barca tingui la seva primera alcaldessa i que el municipi continuï sent socialista, perquè això vol dir que la ciutat seguirà sent transformada des d’una perspectiva progressista, ecologista, feminista i de proximitat. Així mateix, la federació socialista vol agrair a Llorca la seva dedicació a la ciutat i recorda que la transformació que ha experimentat el municipi en les darreres dècades no s’entendria sense la seva enorme contribució.

 

En aquest sentit, el primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, ha destacat “la gran tasca” que ha dut a terme Llorca al capdavant de l’alcaldia, i ha afirmat que és “tot un orgull veure el canvi que ha fet Sant Andreu gràcies als diferents governs socialistes liderats per ell”. “L’Enric és un exemple molt clar del que és un servidor públic, ja que el seu únic objectiu al llarg d’aquests anys ha estat trobar solucions als problemes, dificultats i preocupacions dels seus veïns i veïnes”, ha afegit.

 

Pel que fa a la tria d’Alba com a nova alcaldessa, Poveda s’ha mostrat convençut que farà “una excel·lent labor” i ha recordat que “ja ho ha demostrat com a regidora”. A més, ha celebrat que la localitat tingui per primera vegada una alcaldessa i ha remarcat que “el lideratge d’Alba i el compromís i la implicació de la resta de l’equip de govern permetrà que Sant Andreu de la Barca segueixi tenint un executiu que escolti i doni resposta a les problemàtiques dels veïns i veïnes del municipi”.

 

El ple d'investidura ha comptat amb la presència del primer secretari del PSC i ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta; el primer secretari de la nostra federació, senador i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda; la diputada al Congrés, Sònia Guerra; l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret; l'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas; l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro, l'alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, i altres càrrecs electes de la comarca.